Заборонити та жорстко котролювати наявність транспорту в парках, зонах відпочинку та інших місцях масового скупчення людей

ОХОРОНА ПРАВОПОРЯДКУ

Дістало те, що ніде не можна спокійно погуляти з дитиною. За прикладами далеко ходити не потрібно -- візьмемо парк "Кожедуба" та пляжну зону "Студяга". Раніше були спроби лімітувати заїзд на територію парку особистого транспорту, але "сторожка" так і лишилась пустою, шлагбаум постійно відкритий, штирі на підйомі біля літньої естради зникли... Парком літаюсь особисті авто, мотоцикли, тощо. Швидкість нереальна, дитину на велосипеді від себе відпустити нереально -- закатають в асфальт, пройти по дамбі від естради до пішохідного моста на Прокоф'єва просто нереально -- мало, що сама ширина дамби така, що ледь двоє розминуться, так ще й за час проходу по ній зо кілька автівок пролетить.

Сьогодні була спроба поліціянтів навести лад на "Студязі" -- все, що змогли зробити, так це вигнати автівки з території самих пляжів до водолазної бази (я нарахував 7 штук). Люди приходять на пляжі до природи, по свіже повітря і спокій, покидати фрізбі та пограти бадмінтон. Мало, що спокою не отримати, так ще й свіже повітря заберуть не тільки самими вихлопами а й піднятою пилюкою, оскільки твердого покриття як такого там немає.

Пропоную, навіть, вимагаю для початку відправити на постійну дислокацію в парк 1-2 наряди поліціянтів, та прийняти міри щодо забезпечення правопорядку в зазначених зонах (відновити огородження, виставити шибениці чи дозволити відстріл шумахерів, тощо)

За результатами детального розгляду профільним структурним підрозділом Сумської міської ради електронної петиції: «Заборонити та жорсткого контролювати наявність транспорту в парках, зонах відпочинку та інших місцях масового скупчення людей» повідомляємо наступне.

Зібрана кількість підписів під поданою Вами петицією, а також окремі звернення громадян міста, що надходять на адресу міської влади з аналогічних проблем, в черговий раз підтверджують нагальність та гостроту піднятого питання.

Наразі підготовлено проект розпорядження міського голови щодо створення робочої групи за Вашою участю, як автора електронної петиції, представників департаменту інфраструктури міста, управління «Інспекція з благоустрою міста Суми», КП «Зеленбуд» управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міської ради», а також Управління патрульної поліції в м. Суми з метою детального опрацювання піднятих в петиції питань та прийняття узгодженого рішення.

Для налагодження більш тісної співпраці в ході підготовки першого засідання Робочої групи, просимо Вас надіслати нам електронною поштою контактний номер свого телефону, або ж зателефонувати за №№ 700-510, 700-519.

Секретар міської ради А.В. Баранов

Петицію підписали 262 особи з 250 необхідних.