+ ще 184 громади!

Привести до ладу зовнішній вигляд універмагу "Київ"

Привести до ладу зовнішній вигляд універмагу "Київ", позбувшись бомжатні у вигляді торгових сараїв, парковки, тераси та шаурма-будок. Прибрати всю рекламу. Не належить центральній частині міста мати такий постапокаліптичний вигляд. Таке страшно не те, що показати комусь приїжджому, самому бачити. Яке враження може залишити після себе така пам’ятка архітектури? Геть сюрреалістичні види рідного міста! Поверенемо легкість і мінімалізм одного з символів Сум!

Хижняк Р.В.
hirus@ukr.net

Надіслану Вами електронну петицію від громадян міста Суми, відповідно до порушених у ній питань, було направлено на розгляд до управління архітектури та містобудування Сумської міської, що є робочим органом у сфері регулювання містобудівної діяльності та розміщення зовнішньої реклами на території міста Суми.

Стосовно порушених питань приведення до ладу зовнішнього вигляду торгово-розважального центру «Київ», а саме: відсутності благоустрою прилеглої до центру території, безконтрольного розміщення рекламних засобів, незаконного встановлення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності, їх неналежного технічного та естетичного стану, задовільного впливу на сприйняття архітектурних об’єктів, зокрема, й центральної-історичної зони, міська рада повністю поділяє висловлені зауваження.

Задля вирішення вказаних питань управлінням архітектури та містобудування Сумської міської ради підготовлено проект рішення виконавчого комітету Сумської міської ради «Про вжиття заходів щодо впорядкування зовнішнього вигляду ТРЦ «Київ» та благоустрою прилеглої до нього території».

Вищезазначеним проектом рішення передбачається здійснити ряд заходів щодо розв’язання питань піднятих в петиції та приведення зовнішнього вигляду торгово-розважального центру «Київ» та прилеглої до нього території у належний вигляд з урахуванням норм чинного законодавства.

Нині проект рішення проходить процедуру візування та оприлюднення відповідно до Регламенту роботи виконавчих органів Сумської міської ради.

Міський голова О.М. Лисенко