Вимагаємо від СМР звернутись до ПАТ Суми Газ щодо надання, БЕЗКОШТОВНО, дозволів і технічної документації для встановлення індивідуальних РОТОРНИХ лічільників газу

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Для вирішення складної ситуації щодо встановлення приладів обліку газу , яка створена діями монополіста, ПАТ СумиГаз, за сприянням НКРЕКП , та кволою реакцією СМР на дії монополіста. МИ, громадяни України жителі міста Суми , вимагаємо від СМР та Міського Голови міста Суми, негайно звернутись до ПАТ Суми Газ з вимогою, надати на безоплатній основі , дозволи, технічні умови для встановлення індивідуальних РОТОРНИХ лічільників газу , для всіх помешкань міста Суми в яких не встановлені індивідуальні лічільники газу...

Шановний Володимире Миколайовичу!

За результатами детального розгляду профільним структурним підрозділом електронної петиції «Вимагаємо від СМР звернутись до ПАТ Суми Газ щодо надання, БЕЗКОШТОВНО, дозволів і технічної документації для встановлення індивідуальних РОТОРНИХ лічильників газу» повідомляємо про наступне.

Департаментом інфраструктури міста Сумської міської ради опрацьовано питання щодо шляхів реалізації та практичного застосування електронної петиції, а також проблематику з даного питання, адже ПАТ «Сумигаз» є приватною структурою, а частиною четвертою статті 23 Господарського кодексу України передбачено , що незаконне втручання органів та посадових осіб місцевого самоврядування у господарську діяльність суб’єктів господарювання заборонено.

У зв’язку з чим, підготовлено звернення до ПАТ «Сумигаз» з метою детального опрацювання піднятого в петиції питання.

За інформацією, отриманою від ПАТ «Сумигаз», технічне завдання споживачам природного газу, які за власні кошти вирішили обладнати своє помешкання індивідуальним лічильником газу, видається на безоплатній основі. При цьому підприємство не має право зазначати у технічному завданні певний тип лічильника, наприклад, роторний, так як це буде порушенням вимог антимонопольного законодавства, тому зазначається лише перелік нормативних документів, яким повинен відповідати запроектований вузол обліку.

Стосовно видачі технічної документації (проектів на встановлення індивідуальних лічильників газу) на безоплатній основі, ПАТ «Сумигаз» повідомило про відсутність у структурі підприємства проектних відділів та фахівців на виконання даного виду робіт.