ідсутність туалетів у центрі міста.

1. Відсутність туалетів у центрі міста.
Вважаю за суцільне жахіття відсутність туалетів хоча б в центральній частині міста. Звичайно, я кажу про безкоштовні - жодного не має! Грець з Вами, зробіть бодай платні, бо їх всього два: у сквері Покровської площі та майже на перехресті вул. Набережної р. Стрілки та вул. 9 Травня.
Як таке взагалі можливо і вважаєтсья за норму? Більш того, не пригадаю, щоб на якісь святкові заходи місто забеспечувало туалетами місцевих жителів та гостей міста.
Людям діватись нукуди і вони вирішують своє питання по закутках дворів. І якщо в Парижі пахне круасанами, то в Сумах смердить нечистотами у кожному підїзді, темному дворі, а таких місць більш, ніж досить, дякуючи відсутності ліхтарів також.
Є таке запитання: "А в чому суть?" -А до нього така відповідь: "А сссуть у нас в підїздах!" Напевно нашого центру міста це точно стосується.
Доречі про Париж, місто вирішило аналогічну проблему завдяки встановленню санісеттів - безкоштовних туалетів. Вони нормально вписуються в міське середовище, не габаритні, деякі оснащені навіть сонячними батареями, а ще, крім того всього, додатково інформують за допомогою невеликої афіші більш детальною картою про місце знаходженя у данний час та про найближчі санісетти (туалети).

Власне фото такої конструкції у Парижі:

Тель Авів теж перейняв таку ідею:

В Одессі це теж не новина:

Кажуть, що туалет - це дзеркало квартири. У нашому випадку квартира - це місто, в якому ми живемо, де мають квітнути рози, як казав Михайло Лушпа, якщо ви пам'ятаєте. Але їх аромат не можливо відчути, поки не вирішити проблему з туалетами.

Панове чиновники, вимагаємо протягом 1-2 місяців вжити негайних заходів щодо придбання та встановлення біотуалетів (чи інших конструкцій такого типу) та забеспечити їх необхідну кількість насамперед у центрі міста. А протягом півроку завершити їх встановлення у найбільш прохідних місцях Сум

Сафроновій Л.І.
Le3203@yandex.ru

Ваша електронна петиція, розміщена на порталі «Єдина система електронних петицій» щодо встановлення біо-туалетів для безкоштовного користування в центральній частині міста Суми в межах повноважень розглянута у департаменті інфраструктури міста Сумської міської ради.

За результатами розгляду повідомляємо, що на теперішній час на балансі департаменту біо-туалети не обліковуються, однак для задоволення потреб населення за кошти міського бюджету утримуються громадські вбиральні у сквері «Дружба» та у дитячому парку «Казка» в м. Суми.

Крім того, за наявною інформацією, біо-туалети, що знаходилися в розпорядженні комунального підприємства «Спеціалізований комбінат» Сумської міської ради, на теперішній час направлені для потреб військовослужбовців у зоні проведення АТО.

З метою всебічного розгляду порушеної Вами проблеми та опрацювання різних варіантів її вирішення, у першій половині квітня заплановано провести робочу нараду під головуванням профільного заступника міського голови, за участі автора петиції, представників управління архітектури та містобудування, управління «Інспекція з благоустрою міста Суми», відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Сумської міської ради.

За результатами засідання будуть складені відповідні рекомендації та направлені на розгляд профільних комісій та депутатського корпусу міської ради.

Міський голова О.М. Лисенко