Громадський транспорт після 23:00

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

продовжити час їзди громадського транспорту, тому що після 23 години можливості дістатися додому (окрім таксі,що у нас час не кожному по кишені) немає.

За результатами розгляду електронної петиції «громадський транспорт після 23:00» інформуємо про наступне.
Повідомляємо, що з метою забезпечення необхідного рівня безпеки перевезень пасажирів розрахунки режиму роботи міських автобусів виконано у відповідності до вимог «Положення про робочий час і час відпочинку водіїв колісних транспортних засобів», затверджених Наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 07.06.10 №340. На підставі вищезгаданого наказу, відповідно до рішення виконавчого комітету Сумської міської ради від 06.09.2016р. №473 «Про організацію проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в м.Суми», визначено, що перевізники зобов’язані забезпечувати обов’язкову роботу транспортних засобів з 6.00 до 22.00 у звичайному режимі.
Зважаючи на необхідність задоволення інтересів територіальної громади м. Суми міською владою погоджено графіки роботи автобусів для ПП «Согор» (маршрути №5 «Роменська-Хіммістечко», №20 «Аеропорт-Ковпака»), ТОВ «АТП-1054» (маршрут №10 «Косівщина-Героїв Крут»), ПП «Запорожець ОВ» ( маршрут №19 «Роменська-Ковпака») та ТОВ «Престиж Лайн» (маршрут №55 «Роменська-Героїв Крут») до 23-00 години; ПП «Согор» (маршрут №12 «Тімірязівка-Тімірязівка»), ТОВ «Сумипастранс» (маршрути №18 «Веретенівка-Героїв Крут» та №61 «Автовокзал-Хіммістечко») до 24-00 години.
Слід зауважити, що рішеннями виконавчого комітету від 15.09.2015 року №№ 470 - 482 перевізникам міста встановлено вартість нічного тарифу 4,00 грн. з 22.00-6.00, у вільному режимі, погодженому з відділом логістики та зв’язку Сумської міської ради. На сьогодні за погодженням звернулися ПП «Согор» та ТОВ «Сумипастранс».