Заміна стандартних сміттєвих баків на підземні контейнери для сміття

Смітники – це місця, які всі обходять стороною. Територія біля баків, що стоять чи не у кожному дворі, має неприглядний вигляд, довкола неприємні запахи від сміття, яке часто розкидається довкола. У Європі вже давно вирішили цю проблему – там встановлюють підземні контейнери для збору сміття.
Пропоную розробити комплексну програму по встановленню сучасних підземних смітників на території міста Суми. Вони є практичним і екологічним рішенням. Встановлені в центрі міста чи всередині житлового кварталу, вони зберігають архітектуру та створюють комфортні умови для мешканців та гостей міста, на відміну від звичайних баків. Один підземних контейнер за об’ємом дорівнює 5-ти звичним сміттєвим бакам!
Конструкція контейнерів запобігає навмисному втручанню ззовні і розкиданню сміття, а відповідно, і забрудненню території довкола. Основна частина контейнеру, в якій накопичується сміття, знаходиться під землею.
Кожен такий контейнер оснащується лазерним датчиком заповнення сміттям та GPRS- модемом для диспетчеризації логістики. Це дозволяє вчасно реагувати на наповненість контейнерів та оптимізувати логістику вивозу сміття. Встановлення підземних контейнерів для сміття – це втілення успішних європейських технологій у нашому місті.

Мельникову С.В.
servic2004@ukr.net

Ваша електронна петиція щодо заміни стандартних сміттєвих баків на підземні контейнери для сміття опрацьована.

Повідомляємо, що на сьогоднішній день рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 16.08.2016 р. №409 затверджено перелік місць розташування контейнерних майданчиків для збору твердих побутових відходів на території м. Суми у кількості 326 шт.

Заміна контейнерів для збору твердих побутових відходів на підземні контейнери потребує значних фінансових затрат. У 2017 р. у міському бюджеті кошти на зазначених робіт не передбачено.

В 2018 р. буде опрацьовано питання створення комплексної програми з встановлення підземних контейнерів для збору твердих побутових відходів за наявності фінансування.

Міський голова О.М. Лисенко