Розумні зупинки з розетками для підзарядки телефонів

Пропоную модернизувати вже побудовані у місті нові зупинки міського транспорту за прикладом європейських міст і Києва. Крім назви зупинки розмістити схему руху тролейбусів і перелік N маршрутних таксі які курсують по даному маршруту, а також обладнати розетками (звичайними або юсб) для можливості підзарядити мобільний телефон для містян і гостей міста( бо з цією проблемою часто на вулиці зустрічається кожен). Можна встановити також електронні годинники з показом часу і температури повітря. Хоча б кілька таких "Розумних зупинок" в центрі міста будуть корисними і зроблять Суми сучаснішими.

Гончарова Ю.В.
julika.belka@gmail.com

З метою розгляду електронної петиції «Розумні зупинки з розетками для підзарядки телефонів» інформуємо про наступне.

Повідомляємо, що на даний час проводиться реконструкція зупинкових комплексів за рахунок міського бюджету. При розробці проекту зупинок враховуються можливості витрачання коштів у межах фінансування відповідно до видатків бюджету. У зв’язку з тим, що запланований час очікування міського пасажирського транспорту є незначним, зупинкові комплекси облаштовуються лише необхідним – лавами та захистом від опадів та снігу.

З метою покращення якості надання послуг з перевезення пасажирів та більш повного інформування пасажирів про час прибуття на зупинку міського пасажирського транспорту, опрацьовується питання оснащення зупинок електронними інформаційними табло. Перше таке табло розміщено на зупинці «Універмаг «Київ» (Макдональдс). Дане табло придбано та встановлено за власні кошти приватною фірмою, яка займається оснащенням засобами GPS-навігації міського пасажирського транспорту та є розробником сайту avtobus.sumy.ua. Також проводиться моніторинг вартості подібних інформаційних табло та визначаються місця їх першочергового встановлення. На даний час проводиться визначення обсягів необхідного фінансування.

Після визначення необхідної суми коштів будуть внесені зміни до відповідної галузевої програми та бюджету для вирішення даного питання.

Сумський міський голова О.М. Лисенко