Реставрація колишнього молодіжного центру "Романтика" в новий місцевий РАЦС

Є пропозиція щодо переобладнання МЦ "Романтика" в новий відділ реєстрації актів цивільного стану. Бо нинішній РАЦС по вул.Воскресенській не є зручним та малоестетичним, не має банкетної зали та саме приміщення невелике за розміром, хоча і знаходиться у самому центрі міста. Чому б не зробити в нашому місті приваблий та достатньо великий РАЦС? Тим паче, що МЦ"Романтика" теж побудована у центрі. Гарне місце, поблизу дитячий парк "Казка", центр міста та гарний під'їзд з будь-якої прилеглої вулиці. Бо РАЦС - це місце де зароджуються нові почуття, створюється нова сім'я, та враження після реєстрації якої повинні залишитись неперевершеними.

За результатами розгляду виконавчими органами Сумської міської ради електронної петиції: «Реставрація колишнього молодіжного центру «Романтика» в новий місцевий РАЦС» повідомляємо наступне.
Згідно рішення Сумської міської ради від 25 жовтня 2017 року №2696-МР, будівлю молодіжного центру «Романтика» передано в оперативне управління та на баланс «Сумському міському центру дозвілля молоді» Сумської міської ради.
У даному приміщенні планується розмістити:
1 поверх:
1) educate-зона – великий хол з пересувними стінами (багатофункціональне приміщення, де можна проводити різноформатні заходи – виставки, презентації, семінари, тренінги, воркшопи, гуртки, кіноклуби). Завдяки пересувним стінам одне велике приміщення трансформується у декілька менших;
2) складське приміщення для зберігання туристичного спорядження, господарського інвентарю;
3) роздягальня;
4) офісні приміщення, обладнані оргтехнікою, для забезпечення адміністративної роботи Центру;

2 поверх:
1) концерт-хол на 600 відвідувачів для проведення різноформатних концертів, масштабних форумів та виставок; обладнаний якісною звукотехнічною апаратурою;
2) офісні приміщення для забезпечення адміністративної роботи Центру, обладнані оргтехнікою;
3) тренінгові кімнати для проведення заходів неформальної освіти, гурткової роботи;
4) бібліотечна зона у форматі вільного простору, де молодь може збиратися, обмінюватися книгами (буккроссінг), обговорювати різні цікаві їй теми. Це приміщення має бути креативно оформленим та комфортним для неформального спілкування, обміну ідеями та думками.
Враховуючи вищевикладене, розміщення в даній будівлі відділу реєстрації актів цивільного стану не є можливим.

Петицію підписали 283 особи з 250 необхідних.