Освободить центр города от маршруток

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Уважаемые власти города, хватит превращать наш город в столицу маршруток! Город и так заполнен страшными желтыми рутами, так терепь и центр города забит спринтерами курсирующими на Киев и Харьков. Неужели есть такая необходимость их всех выстраивать вдоль универмага и ул.Набережная р.Стрелки? В час пик там и так сложно разминуться с общественным транспортом и пешеходами на нерегулируемом переходе возле ун.Киев, так теперь и вся полоса превратилась в паркинг маршруток. В городе есть автовокзал для этих целей. Очень прошу, обратите на это внимание и наведите порядок в центре города.

Бойко С.В.
boya2007@mail.ru

За результатами розгляду електронної петиції «освободить центр города от маршруток» інформуємо про наступне.
Повідомляємо, що перевезення до Києва, Харкова та інших міст України з місцем відправлення поза межами офіційних автостанцій здійснюються у режимі нерегулярних пасажирських перевезень. Відповідно до ст. 1 Закону України «Про автомобільний транспорт» нерегулярні пасажирські перевезення – перевезення пасажирів автобусом, замовленим юридичною або фізичною особою з укладанням письмового договору, в якому визначають маршрут руху, дату та час перевезень, інші умови перевезень та форму оплати послуг, або перевезення за власні кошти. Питання паркування, відправки та прибуття автобусів, що здійснюють нерегулярні міжміські перевезення, розглядалося Міською координаційною радою з питань безпеки дорожнього руху влітку 2017 року та 25.01.2018. З метою вирішення питання впорядкування місць відправлення автобусів, що здійснюють нерегулярні міжміські перевезення, було запропоноване місце для організації відправлень автобусів в центральній частині міста (за будинком №23 по вул.Кооперативній). Однак на даний час приналежність цієї земельної ділянки оскаржується в судовому порядку. Для вирішення даного питання до завершення розгляду судових справ запропоновано управлінню інфраструктури міста опрацювати питання можливості встановлення вздовж вул. Набережна р.Стрілки в місцях, де відсутні зупинки громадського транспорту, металевого паркану. Управлінню капітального будівництва та дорожнього господарства доручено розробити відповідний проект щодо встановлення по вул. Набережна р. Стрілки (на електроопорі, розташованій поблизу будівлі №10/1 («Львівські круасани») дорожнього знаку 3.35 «Стоянку заборонено», погодити в установленому порядку даний проект в Управлінні патрульної поліції в Сумській області та силами КП «Шляхрембуд» впровадити його в дію.

Міський голова О. М. Лисенко

Петицію підписали 264 особи з 250 необхідних.