+ ще 141 громадa!

Місто без сміття

Шановне керівництво міста, я як мешканець міста Суми звертаюсь до вас з проханням знайти відповідального за постійне прибирання територій біля зупинок громадського транспорту, вулиць вздовж проїзжої частини, установити на зупинках сміттеві баки, зобов'язати орендарів прибирати біля своїх територій. Можливо для цього потрібно створити відповідальний відділ, або окрему організацію яка буде постійно слідкувати за порядком на вулицях міста. Тому що наше рідне місто
поступово перетворюється на велике звалище сміття з пластикових пакетів, стаканчиків та іншого непотрібу.

Лупирь Олені Іванівні
095600643L@gmail.com

Шановна Олена Іванівна!
Повідомляємо Вам, що Ваша електронна петиція під назвою «Місто без сміття» щодо постійного прибирання територій біля зупинок громадського транспорту, розміщена на порталі «Єдина система місцевих петицій» і яка в установлений строк набрала необхідну кількість підписів, розглянута управлінням «Інспекція з благоустрою міста Суми» Сумської міської ради в межах повноважень.
Основними завданнями управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Сумської міської ради відповідно до Положення про управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Сумської міської ради, затвердженого рішенням Сумської міської ради від 21.06.2017р. № 2256-МР, є: забезпечення реалізації державної та міської політики у сфері благоустрою міста; контроль за станом благоустрою міста; контроль за дотриманням Правил благоустрою міста Суми; контроль за виконанням благоустрою після проведення земляних робіт; сприяння розвитку та поліпшенню стану благоустрою міста; профілактика запобігання правопорушень у сфері благоустрою населеного пункту.
З метою здійснення комплексу заходів з благоустрою території міста Суми, врегулювання питання відповідальності суб’єктів господарювання за порушення у сфері благоустрою, відповідно до ст.34 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» прийнято рішення Сумської міської ради від 26.12.2014 року №3853-МР «Про затвердження Правил благоустрою міста Суми». Відповідно до пп. 1 пункту 11.2. Розділу XI вищезазначених Правил благоустрою міста Суми підприємства, установи та організації (в особі їх посадових осіб), фізичні особи-підприємці, громадяни, іноземці, особи без громадянства, балансоутримувачі, власники та орендарі об’єктів зобов’язані утримувати в належному стані об’єкти благоустрою (їх частини), що перебувають у їх власності або користуванні, а також визначену Правилами прилеглу до цих об’єктів територію.
Працівники управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Сумської міської ради постійно проводять рейди, перевірки та обстеження територій та об`єктів міста Суми щодо стану їх благоустрою та додержання підприємствами, установами, організаціями, громадянами законодавства у сфері благоустрою; складають акти, попередження, протоколи про адміністративні правопорушення за порушення законодавства у сфері благоустрою населених пунктів відповідно до ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення для притягнення винних до відповідальності. Так, за 2017 рік працівниками управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Сумської міської ради було складено 865 протоколів про адміністративні правопорушення за фактами порушень Правил благоустрою міста Суми.
Здійснення заходів з благоустрою міста у межах комунального замовлення та здійснення повноважень замовника утримання об’єктів благоустрою відповідно до п.3.1.8, п. 3.2.4 додатку до рішення Сумської міської ради від 31.05.2017 р. №2153-МР «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 30 березня 2016 р. №530-МР «Про Положення про департамент інфраструктури міста Сумської міської ради» (зі змінами) належить до повноважень департамента інфраструктури міста Сумської міської ради.
На даний час обслуговування (прибирання) 282 зупинок міста Суми та прибирання урн на зупинках в кількості 156 шт. по місту здійснює комунальне підприємство «Паркінг» Сумської міської ради, замовником виступає департамент інфраструктури Сумської міської ради. Прибирання прилеглих територій біля зупинок громадського транспорту, де є суб’єкти господарювання, здійснюється цими суб’єктами господарювання.
Управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Сумської міської ради здійснює контроль за постійним прибиранням прилеглих до зупинок громадського транспорту територій, зокрема, щодо належного прибирання територій біля зупинок суб’єктами господарювання. Направлено відповідні листи до департамента інфраструктури міста Сумської міської ради щодо вжиття необхідних заходів для утримання в належному стані територій, прилеглих до зупинок громадського транспорту, які утримуються за кошти міського бюджету, а також встановлення на зупинках громадського транспорту урн для сміття (у разі їх відсутності).
Щодо прибирання вулиць вздовж проїжджої частини замовником виступає управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міської ради, виконавцем є комунальне підприємство «Шляхрембуд» Сумської міської ради.

Міський голова О.М. Лисенко