Повернення вулиці Горького її історичної назви – вулиця Суджанська.

ІНШІ

Повернення вулиці Горького її історичної назви – вулиця Суджанська.

На сайті Сумської міської ради оприлюднено інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення під час розгляду питання зміни назви (перейменування) вулиці Горького на вулицю Семена Сапуна.

У порядку громадського обговорення маю наміри що внесення до порядку денного цього перейменування іншої назви, а саме: пропоную повернути вулиці Горького її історичну назву – вулиця Суджанська.

Суджанська – красива назва. Це раз. Історичне. Це два. Крім того, місто Суджа – це Україна, Слобожанщина. Це три.

Після збору підписів на підтримку моєї петиції до 16 квітня 2018 року я подам офіційні пропозиції організатору громадського обговорення – управлінню архітектури та містобудування Сумської міської ради разом с повідомленням кількості сумчан, які підтримують саме таку назву вулиці.

З повагою до сумчан, Геннадій Мінаєв.

Мінаєв Геннадій Михайлович
mingolova@gmail.com

Про результати розгляду
електронної петиції

За результатами розгляду електронної петиції щодо повернення вулиці Горького її історичної назви – вулиця Суджанська, повідомляємо наступне.
На звернення жителя міста суми Ткаченка Миколи Трохимовича щодо зміни назви вулиці Горького на вулицю Семена Сапуна, відповідно до Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об'єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 № 989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» видане розпорядження міського голови від 06.02.2018 № 36-Р «Про проведення громадського обговорення під час розгляду питання зміни назви (перейменування) вулиці Горького на вулицю Семена Сапуна» (далі – Розпорядження).
Розпорядженням управлінню архітектури та містобудування Сумської міської ради (далі – Управління) надано повноваження щодо проведення громадського обговорення.
В інформаційному повідомленні про проведення громадського обговорення під час розгляду питання зміни назви (перейменування) вулиці Горького на вулицю Семена Сапуна, розміщеному на веб-сайті Сумської міської ради 13.02.2018, зазначено, що у разі надходження інших пропозицій (зауважень) щодо зміни назви вулиці Горького на назву, яка буде відображати імена (псевдоніми0 фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій, останні будуть враховані під час проведення громадського обговорення.
Отже, у відповідності до зазначеного вище Управлінням включена електронна петиція про повернення вулиці Горького її історичної назви – вулиця Суджанська, підтримана жителями міста Суми (259 осіб), до реєстру пропозицій (зауважень).

В.о. міського голови з виконавчої роботи В.В. Войтенко