Гра в шахи у початкових школах!

ОСВІТА

Польща ввела такі уроки у вересні 2017 року. В Канаді це дуже популярно. В Європі вже давно зрозуміли, що шахи — найкращий спосіб навчити дитину мислити!
Шахи можуть допомогти дитині в розвитку. Обладнання очевидно дорогим не буде, а турніри можна проводити через інтернет за допомогою спеціальних програм.
Підтримаймо петицію! Наша підтримка = майбутнє наших дітей.

Дата створення:

Відповідно до п.13 Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Тернопільській міській раді , затвердженого розпорядженням міського голови від 01.10.2015 року № 291 вищезазначена петиція не підлягає розгляду як Петиція оскільки не набрала відповідної кількості голосів.
Заклади загальної середньої освіти при складанні освітніх програм керуються Типовими освітніми програмами, затвердженими наказами Міністерства освіти і науки України.
У 2018-2019 навчальному році освітні заклади м. Тернополя працюють за двома Типовими освітніми програмами , розробленими під керівництвом О.Савченко (НУШ- 1) і Р.Шияна (НУШ-2). Згідно з базовим навчальним планом початкової освіти, визначеним Державним стандартом початкової освіти, відсутній такий предмет, як «Шахи», і в Інваріантному, і в Варіативному складниках. Для того, щоб ввести цей предмет, необхідно скласти відповідну програму курсу за вибором, подати її на затвердження у Міністерство освіти і науки України та отримати дозвіл. Програма курсу за вибором повинна мати відповідний гриф і входити до переліку навчальних програм, підручників та навчально-методичних посібників, рекомендованих МОН України для використання в початкових класах закладів загальної середньої освіти.

Станом на 12 грудня петицію підписали 58 осіб з 300 необхідних.