Реконструкція локації біля ботанічної та туристичної родзинки міста «200-літня Тернопільська липа»

У центрі Тернополя (між будинками № 1 і 3 на вул. Листопадовій) знаходиться одна з ботанічних пам’яток природи місцевого значення – 200-літня дрібнолиста липа.
Дерево оголошене об'єктом природно-заповідного фонду рішенням виконкому Тернопільської обласної ради № 554 від 21 грудня 1974 року. Діаметр стовбура 118 см, обхват - 435 см. Вважаємо, що Тернопільська липа має наукову, пізнавальну, естетичну цінність, а також є важливим туристичним об’єктом міста.
Зараз прилегла територія біля пам’ятки (проїзд до будинків, між якими вона знаходиться) перебуває у вкрай незадовільному стані.
З метою підвищення туристичної привабливості важливого науково-природнього об’єкту Тернополя, просимо міську владу провести ремонт території поблизу Тернопільської липи.

Дата створення:

На петицію, яка надійшла на сайт міської ради повідомляємо, що стан асфальтового покриття поблизу Тернопільської липи потребує капітального ремонту. Разом із цим, інформуємо, що при перегляді бюджету та виділенні додаткових коштів буде розглянута можливість замовлення виготовлення проектно-кошторисної документації на проведення вищезазначених робіт.

Станом на 20 вересня петицію підписали 142 особи з 300 необхідних.