Обладнання дитячих садочків системою відеоспостереження.

ОХОРОНА ПРАВОПОРЯДКУ

Враховуючи нестабільну ситуацію в країні, для запобігання протиправних дій та зниження ризику терористичних загроз, доцільно забезпечити дитячі садочки камерами відеоспостереження. Такий захід є поширеним у всіх цивілізованих країнах, дає змогу батькам відчувати, що діти в безпечному середовищі, вирішувати конфлікти і захищати права, інтереси дітей та працівників дитячих садків.
Оскільки у м. Вінниця, вже працюють над такою ініціативою і, невдовзі, всі садки будуть обладнані відеокамерами, просимо звернути особливу увагу на це питання, адже воно доцільне для усіх міст.

Дата створення:

Управлінням освіти і науки Тернопільської міської ради розглянуто електронну петицію «Обладнання дитячих садочків системою відеоспостереження».
Конституція України чітко визначає, що людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Ніхто не може зазнавати втручання в його особисте життя та недопустимим є збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди.
Встановлення засобів відеоспостереження допускається тільки в публічних місцях за умови згоди на відеоспостереження.
Управління освіти і науки розгляне можливість встановлення камер відеоспостереження у дошкільних закладах міста і надасть пропозиції до проекту бюджету на 2020 рік.
Окрім того повідомляємо, що заклади дошкільної освіти міста забезпечені системою тривожної сигналізації.

Станом на 1 квітня петицію підписали 177 осіб з 300 необхідних.