Освітня програма для дітей «Основи сім’ї»

ОСВІТА

Сучасна сім’я як соціальний інститут супроводжується тривожними ознаками її дезорганізації – збільшенням кількості розлучень, сімейно-побутових конфліктів, саме тому пропонуємо впровадити у 10-11 класах закладів загальної середньої освіти м. Тернополя програму затверджену Міністерством освіти України «Основи сім’ї», а саме:
- введення у закладах загальної середньої освіти м. Тернополя предмету/курсу/факультативу «Основи сім’ї», що сприятиме продуктивності та якості виховної роботи, та стане корисним для саморозвитку батьків; має допомогти учням збагнути сутність та цінність шлюбу, сім’ї, батьківства, подружніх і батьківсько-дитячих відносин, розкрити можливості й передумови для реалізації ними своїх прагнень та інтересів у житті, набуття громадських якостей.

У листопаді 2018 року програма «Основи сім'ї» отримала схвалення Науково-методичною комісією з проблем виховання дітей та учнівської молоді Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки та рекомендована для викладання у 10-11 класах закладів загальної середньої освіти.

10-11 травня пройшло підготовче навчання 85 педагогів міста Тернополя та області. Педагоги радо зустріли нову програму та залишили низку схвальних відгуків щодо впровадження програми у своїх школах.

Детальніше: http://osnovy.info/

Рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради №847 від 05.09.2019р. "Про розгляд електронної петиції щодо викладання у 10-11 класах закладів загальної середньої освіти м.Тернополя курсу/факультативу «Основи сім’ї»"
Розглянувши електронну петицію «Освітня програма дітей «Основи сім’ї», керуючись Законами України «Про звернення громадян» та «Про місцеве самоврядування в Україні», Порядком розгляду електронних петицій, затвердженим розпорядженням міського голови від 01.10.2015 р. №291 виконавчий комітет Тернопільської міської ради
ВИРІШИВ:
1.Управлінню освіти і науки Похиляк О.П. здійснити поетапне впровадження курсу/факультативу «Основи сім’ї» в закладах загальної середньої освіти Тернопільської міської ради.
2.Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Л.О. Бицюру.