Мараторій на підняття вартості проїзду в громадському транспорті м.Тернопіль (маршрутні таксі та електротранспорт)

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Прошу Вас у зв'язку з новинами, опублікованими на ресурсах: http://zz.te.ua/, http://business-companion.te.ua/, http://ternopillive.com.ua/, про те, що "з 1 жовтня проїзд у маршрутці коштуватиме 5 грн, а в тролейбусі 4 грн. А з 1 січня – 6 грн у маршрутках та 5 грн у тролейбусах, якщо розраховуватись готівкою." та ін., ввести мараторій на підняття вартості тарифів для перевезення громадян (жителів міста Тернопіль, гостей цього міста, пільгових категорій пасажирів) готівково або безготівково на 1 рік.
Прошу не прив'язувати "Соціальну картку тернополянина" та "електронний розрахунок за проїзд" до питань тарифоутворення. Пам'ятайте, що впровадження картки покликане зробити зручнішими послуги та товари для жителів міста, а не привести до ускладнення та здорожчання проїзду для інших категорій, які складають абсолютну більшість.

Кучерявому В.М.

Ваша петиція стосовно накладення мораторію на підвищення вартості проїзду в громадському транспорті, розглянута. Повідомляємо, що на сьогоднішній день діючі тарифи на проїзд в міському пасажирському транспорті загального користування та на проїзд електричним транспортом затверджені рішенням виконавчого комітету «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів електричним транспортом в м. Тернополі» від 28.12.2016 року №1149 та рішенням виконавчого комітету «Про встановленням тарифів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом в м. Тернополі» від 28.12.2016 року №1150. Рішенням виконавчого комітету від 27.09.2017 року №709 «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів автомобільним та електричним транспортом в м. Тернополі при впровадженні АСООП» встановлено, що при повному запровадженні системи АСООП, визначеним окремим рішенням виконавчого комітету, при готівковому розрахунку тариф на проїзд в електричному громадському транспорті становитиме 4,00грн. за одну поїзду громадян та 5,00грн. при готівковому розрахунку на перевезення пасажирів автомобільним транспортом у автобусах, що працюють в звичайному режимі руху та в режимі маршрутного таксі. Разом з тим інформуємо, що Методика розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту затверджена наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 17.11.2009р. № 1175. Дана Методика визначає механізм формування тарифів та послуг з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, автобусних маршрутах спеціальних перевезень та послуги з перевезення пасажирів у таксі та легковими автомобілями на замовлення і застосовується органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та автомобільними перевізниками незалежно від їх відомчої підпорядкованості, форми власності та організаційно-правової форми господарювання. Відповідно до ст.28 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» остаточне прийняття рішення щодо підвищення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті загального користування належить до повноважень виконавчого комітету міської ради. Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» акти ради, сільського, селищного, міського голови, голови районної в місті ради, виконавчого комітету сільської, селищної, міської, районної у місті (у разі її створення) ради, прийняті в межах наданих їм повноважень, є обов'язковими для виконання всіма розташованими на відповідній території органами виконавчої влади, об'єднаннями громадян, підприємствами, установами та організаціями, посадовими особами, а також громадянами, які постійно або тимчасово проживають на відповідній території. Акти органів та посадових осіб місцевого самоврядування з мотивів їхньої невідповідності Конституції або законам України визнаються незаконними в судовому порядку. Згідно ст..15,16 Цивільного кодексу України, кожна особа у разі порушення, невизнання чи оспорювання своїх прав має можливість звернутися до суду для їх захисту.

З повагою,
Заступник міського голови з питань
діяльності виконавчих органів ради Дідич В.Є.

Мединський Ігор Григорович, 521514