Збереження фінансування груп продовженого дня для початкової школи

ЕКОНОМІКА ТА ФІНАНСИ

Звертаємось з проханням не скорочувати фінансування груп продовженого дня для загальноосвітніх навчальних закладів нашого міста. Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 5 жовтня 2009 р. N 1121 «Про затвердження Положення про групу продовженого дня загальноосвітнього навчального закладу» п.3 – «Група продовженого дня загальноосвітнього навчального закладу державної та комунальної форми власності функціонує за рахунок коштів відповідних бюджетів…». Просимо звернути Вашу увагу на те, що більшість батьків учнів початкової школи, які відвідують групи продовженого дня, не спроможні оплачувати перебування дитини, через низький рівень доходів населення м. Тернопіль. В наслідок чого діти молодшого шкільного віку можуть залишитися без належного нагляду, що суперечить законодавству України.

Білобровичу Андрію Станіславовичу

Вашу електронну петицію «Збереження фінансування груп продовженого дня для початкової школи» від 23 травня 2018 року розглянуто управлінням освіти і науки Тернопільської міської ради.
Повідомляємо Вас, що у зв’язку з недофінансуванням на заробітну плату педагогічних працівників м. Тернополя на сесії міської ради від 16.03.2018року №7/23/159 прийнято рішення «Про звернення щодо виділення додаткових коштів державної субвенції закладам освіти» та направлено Прем’єр-Міністру України Гройсману В.Б., Міністру освіти і науки України Гриневич Л.М., Міністру фінансів України Данилюку О.О у якому ідеться про те, що загальна потреба в додаткових коштах на заклади освіти міста Тернополя становить 41 млн. грн. Тернопільська міська рада просила виділити додаткові кошти державної субвенції навчальним закладам міста Тернополя у цьому розмірі.
На що отримана відповідь, що ст. 1032 Бюджетного кодексу України передбачено, що освітня субвенція спрямовується на оплату праці з нарахуванням педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти, яка здійснена на основі Формули розподілу освітньої субвенції, виходячи з розрахункової кількості ставок педагогічних працівників, яка визначена на підставі навчального навантаження, розрахункової наповнюваності класів та навчальних планів.
Отже, питання фінансування закладів загальної середньої освіти має вирішуватись за рахунок відповідних бюджетів, не заборонених чинним законодавством. Враховуючи п.4 постанови Кабінету міністрів України від 05.10.2009року №1121 «Про затвердження Положення про групу продовженого дня загальноосвітнього навчального закладу» 4. Під час організації навчально-виховного процесу групи продовженого дня загальноосвітній навчальний заклад державної та комунальної форми власності може надавати платні освітні послуги на договірній основі згідно з переліком платних послуг, які можуть надаватися державними навчальними закладами, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 20 січня 1997 року N 38.

Заступник
міського голови Л.О.Бицюра

Похиляк Ольга Петрівна 525694
Поточняк Любов Іванівна 525704

Петицію підписали 322 особи з 300 необхідних.