+ ще 183 громади!

Розміщення на сайті міської ради Реєстру комунального майна

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Громада Тернополя не має можливості оперативно дізнатися про те, яке комунальне майно здається в оренду, яку вартість оренди сплачує до міського бюджету орендар, хто є орендарем.
Сьогодні виповнюється 5 років з часу ухвалення Статуту територіальної громади Тернополя основного правового акту Тернопільської міської ради. Пункт 6.2.4 Статуту передбачає формування та ведення Реєстру нежитлових приміщень комунальної власності, які можуть бути передані в оренду чи знаходяться в оренді, запровадження системи моніторингу щодо таких об’єктів. Реєстр ведеться в електронній та паперовій формах. Електронна форма Реєстру розміщується на веб-сторінці міської ради.
Необхідно нарешті виконати вимоги Статуту і розмістити на сайті Тернопільської міської ради Реєстру нежитлових приміщень комунальної власності, які можуть бути передані в оренду чи знаходяться в оренді.

Громадській організації
«Експертно – аналітична група» Акцент»

Повідомляємо Вас, що петиція з пропозицією розміщення на сайті Тернопільської міської ради Реєстру нежитлових приміщень комунальної власності, які можуть бути передані в оренду чи знаходяться в оренді, розглянута та за результатами її опрацювання інформуємо наступне.
21.05.2014 р. виконавчим комітетом Тернопільської міської ради прийнято рішення №509 «Про ведення Реєстру нежитлових приміщень комунальної власності, які можуть бути передані в оренду чи знаходяться в оренді».
22.12.2015 р. надане протокольне доручення сесії Тернопільської міської ради №7/3/185 щодо створення публічного реєстру комунального майна міста Тернополя.
12.01.2016 р. на адресу міської ради надійшла пропозиція Громадської спілки «Рада бізнесу Тернопілля» розробити та оплатити публічний реєстр комунального майна міста Тернополя із залученням кращих ІТ фахівців держави та наступною безоплатною передачею готового Реєстру місту для наповнення та адміністрування.
Проте, станом на сьогоднішній день, жодних практичих пропозицій чи зразків програмого забезпечення вказана організація не надала.
Усвідомлюючи надзвичайну актуальність та необхідність вирішення піднятого у петиції питання, міським головою 30.06.2016 р. надано доручення вивчити питання створення сайту з переліком об’єктів комунальної власності.
З цією метою проведено роботу по вивченню та ознайомленню з відповідними інформативними сайтами різних міст України, приватних структур, а також розроблено модель-схему розміщення інформації та її наповненість.
Після узгодження усіх технічних та фінансових питань щодо реалізації даного проекту, на сайті Тернопільської міської ради планується створити додаткову колонку з назвою «Майно комунальної власності» з посиланнями на різносторонню інформацію по об’єктах комунальної власності.
Одночасно інформуємо, що на даному етапі, оголошення про намір передати в оренду вільні нежитлові приміщення з вказанням адреси, площі, вартості, місячної орендної плати чи відчужити майно комунальної власності розміщуються на офіційному сайті Тернопільської міської ради в рубриці оголошення,аукціони та публікуються в газеті «Тернопіль Вечірній».

Заступник міського голови з питань
діяльності виконавчих органів ради В.Є Дідич

Мединський Володимир Володимирович,