Скасувати проведення Міжнародного Конкурсу Пам'яті Мусліма Магомаєва, який має відбутись з 5 по 8 грудня 2019 року.

ІНШІ

Вимагаємо:
1. Скасувати проведення Міжнародного конкурсу вокалістів пам'яті Мусліма Магомаєва.
2. Організувати і провести творчий захід на честь українського оперного співака світової слави Василя Сліпака

Муслім Магомаєв - радянський, азербайджанський і російський оперний та естрадний співак, Народний артист СРСР.
Минулого року у Трускавці відбувся Міжнародний конкурс вокалістів «Пам'яті Мусліма Магомаєа. На це було виділено з бюджету 140 тис грн для його організації. Цього року такий захід також планують провести за бюджетні кошти.

Як правило, аби взяти участь в аналогічному заході, конкурсанти мають сплатити фінансовий внесок. Але Трускавець взяв усі видатки на себе - конкурсанти були на повному бюджетному забезпеченні! Коштом трускавецьких платників податків для них також організували насичену розважальну програму.

Виникає запитання: чому трускавецька мерія піарить творчість радянського, азербайджанського співака? Так, Муслім Магомаєв був видатним артистом, але є чимало українських виконавців, які вартують вшанування.
Скажімо, у грудні цього року всесвітньо відомому українському оперному співаку, який загинув у бою від кулі снайпера, Василю Сліпаку виповнилося б 45 років. Він був солістом Паризької національної опери, волонтером, учасником Революції Гідності та бойових дій на Донбасі.

У відповідь на Вашу електронну петицію вх. № 15-е.п. від 18.11.2019 року щодо скасування проведення Міжнародного Конкурсу Пам'яті Мусліма Магомаєва, який має відбутись з 5 по 8 грудня:
Відповідно до ст.2 статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Одночасно повідомляємо, що Відповідно до норм закону України від 02.07.2015року № 577-VIII "Про внесення змін до Закону України "Про звернення громадян" щодо електронного звернення та елекронної петиції, рішення Трускавецької міської ради від 05.04.2016року№31 "Про електронні петиції", Ваша петиція передана на розгляд депутатської комісії у відділ культури Трускавецької міської ради для розгляду та подання пропозицій.

Петицію підписали 104 особи з 100 необхідних.