+ ще 141 громадa!

Нещодавно в нашому місті відбулось обговорення детального плану території набережної. Набережна є історичним місцем відпочинку жителів міста, головним місцем для проведення загальних заходів та єдиною незабудованою територією міста. Детальний план території визначає, як буде виглядати це місце загального відпочинку в майбутньому .
Проект детального плану території, який проходив обговорення, включає в себе об’єкти, які спаплюжать естетичний вигляд набережної і назавжди нівелюють її історичне значення. Це багатоповерховий готель, капітальні споруди для торгівлі на площах перед будинком культури і МАФИ. Готель закриє вид на Дніпро багатьом жителям Дніпровського проспекту. МАФИ не повинні бути на набережній ні у якому вигляді. А площі напроти будинку культури мають залишатися вільними для вільного використання та відпочинку жителями м. Українки!
Отже, запропонований проект детального плану території набережної в такому вигляді є неприйнятним та неприпустимим.
Тому вимагаємо від міської влади внести зміни до проекту, вилучивши з нього багатоповерховий готель, всі МАФИ та всі капітальні будівлі на площах перед будинком культури ( нижній та верхній ).

Виконавчим комітетом Української міської ради було розглянуто електронну петицію "Проти забудови набережної міста Українки багатоповерховим готелем та капітальними спорудами для торгівлі" та підготовлено на розгляд 38-ї сесії Української міської ради проект рішення:

***

УКРАЇНСЬКА МІСЬКА РАДА
тридцять восьма (позачергова) сесія сьомого скликання

РІШЕННЯ

22 лютого 2018 р. м. Українка
Про розгляд петиції «Проти забудови
набережної міста Українки багатоповерховим
готелем та капітальними спорудами для торгівлі»

Розглянувши петицію «Проти забудови набережної міста Українки багатоповерховим готелем та капітальними спорудами для торгівлі», автором, якої є гр. Теличко Неллі Олександрівна, взявши до уваги рішення 20 сесії Української міської ради сьомого скликання №282 від 14 липня 2016р. «Про розроблення детального плану території міської набережної в м. Українка Обухівського району Київської області», рішення виконавчого комітету Української міської ради №13 від 25 січня 2018р. «Про проведення громадських слухань містобудівної документації – «Детального плану території міської набережної в м. Українка Обухівського району Київської області», керуючись ст. 19, 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», ДБН 360-92**, Порядком проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України N 555 від 25 травня 2011 р., ст. 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”

УКРАЇНСЬКА МІСЬКА РАДА ВИРІШИЛА

Взяти до уваги петицію «Проти забудови набережної міста Українки багатоповерховим готелем та капітальними спорудами для торгівлі».

Роз’яснити автору петиції гр. Теличко Неллі Олександрівні про можливість подати обґрунтовані, в межах відповідних законодавчих та нормативно-правових актів, будівельних норм, державних стандартів і правил пропозиції у строки, визначені для проведення процедури громадських слухань до виконавчого комітету Української міської ради до 02.03.2018 року.

Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань будівництва, транспорту, зв’язку, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища і заступників міського голови згідно з розподілом обов’язків.

Секретар міської ради К.В. Проценко

***

Рекомендуємо автору петиції подати обґрунтовані, в межах відповідних законодавчих та нормативно-правових актів, будівельних норм, державних стандартів і правил пропозиції у строки, визначені для проведення процедури громадських слухань до виконавчого комітету Української міської ради до 02.03.2018 року.

Петицію підписали 104 особи з 100 необхідних.