Єдина система

місцевих петицій

Ініціюй! Підтримуй! Впливай!

Як працює єдина система місцевих петицій?

На жаль, у вашому місті ще не було подано жодної петиції, будьте першим:

+ Створити петицію

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Ужгород 255 11 червня 8
Вимагаємо зупинити знищення зелених насаджень Ужгорода 290 2 травня 0

Станом на 17 червня усього прийнято до розгляду 2 петиції Переглянути

Остання відповідь

Петиція про встановлення в м. Ужгороді Меморіалу загиблим за Україну воїнам.

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

АНДРІЇВ БОГДАН ЄВСТАФІЙОВИЧ

Станом на 07 травня 2019 року електронна петиція «Петиція про встановлення в м. Ужгороді Меморіалу загиблим за Україну воїнам» зібрала 255 голосів з необхідних 250 голосі та прийнята до розгляду.
14.05.2019
На електронну петицію «Про встановлення в м. Ужгороді Меморіалу загиблим за Україну воїнам», яка набрала необхідну кількість голосів повідомляємо про наступне.
Для можливості попереднього розгляду Вашої ініціативи на засіданнях науково-художньої ради, Органу з питань охорони культурної спадщини міської ради та архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури, подальшої підготовки проекту рішення виконкому „Про встановлення Меморіалу загиблим за Україну воїнам” необхідно додати ескіз Меморіалу та пакет документів відповідно до п. 2.3. Наказу Державного комітету України з будівництва та архітектури та Міністерства культури і мистецтв України „Про затвердження Порядку спорудження (створення) пам'ятників і монументів” 30.11.2004 № 231/806, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15.12.2004 за № 1588/10187, а саме: обґрунтування доцільності спорудження (створення) пам'ятника (монумента) з відповідними висновками департаменту культури Закарпатської обласної державної адміністрації; погодження з управлінням містобудування та архітектури місця встановлення Меморіалу з урахуванням генерального плану міста, іншої містобудівної документації, планування та забудови, що історично склались; фінансово-економічне обґрунтування вартості спорудження (створення); зазначення відповідних джерел фінансування.
Разом з тим інформуємо, що пам’ятник (меморіальний комплекс) захисникам України, які віддали життя під час проведення антитерористичної операції на Пагорбі Слави по вул. Тихій, встановлений за рахунок обласного та міського бюджетів та урочисто відкритий 01.11.2018 на підставі рішення виконкому 12.04.2017 № 110 за результатами проведеного Закарпатською облдержадміністрацією відкритого архітектурного конкурсу (автори: скульптор В. Олашин, архітектор Ф. Осташ).

Станом на 17 червня надано відповідь на 10 петицій Переглянути