+ ще 192 громади!

Встановлення спеціальних станцій для прибирання за собаками в Ужгороді

В Ужгороді паркові зони та вулиці міста, де мешканці міста гуляють із домашніми улюбленцями мають бути обладнані спеціальними станціями-смітниками, які містять бокс із пакетами для прибирання за тваринами, інструкцію щодо їх використання і контейнер для сміття. Окрім свого функціонального призначення, станції також покликані компенсувати нестачу смітників у певних локаціях. До кожної станції в рамках еко-проекту має бути придбано піврічний запас біопакетів, а також великі смітникові пакети для зручності комунальних працівників. Важливо, що ці новітні біопакети розкладаються на вуглекислий газ та воду протягом 3 років.

На офіційних сторінках Ужгородської міської ради у соцмережах зібрати дані від містян про "гарячі точки" по всьому Ужгороду, де найнеобхідніше встановлення таких станцій. Наразі - усі парки та набережні міста. Саме там найбільше скупчення ужгородців, які гуляють із тваринами. Ця ініціатива допоможе зробити місто чистішим, а містян, які не звикли прибирати за тваринами може привчити користуватись пакетами для прибирання.

Обслуговування станцій не потребує додаткових робочих одиниць, а їх встановлення суттєво розвантажує працівників підприємств, які відповідають за чистоту міста, оскільки прибрати сміття з урни легше, аніж прибирати фекалії з газонів і тротуарів. Крім того, пропонується розглянути можливість встановлення муніципальних штрафів, якщо власник собаки не прибере за своїм улюбленцем у місцях, де встановлені такі станції. Пропонований штраф в Ужгороді - 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1700 гривень). Відповідальність за накладення штрафів покласти на "муніципальну варту" Ужгородської міської ради.

Оприлюднення відповіді не пізніше:

Станом на 11 вересня 2019 року електронна петиція «Встановлення спеціальних станцій для прибирання за собаками в Ужгороді» зібрала 256 голосів з необхідних 250 голосі та прийнята до розгляду.

24.09.2019
Шановний пане Віталію!

Вашу електронну петицію щодо «Встановлення спеціальних станцій для прибирання за собаками в Ужгороді» розглянуто по суті.
Структурними підрозділами виконавчого комітету, у відповідності до затверджених Положень, виконання будь яких робіт здійснюється відповідно до затверджених бюджетних цільових Програм.
Станом на сьогодні відсутні діючі Програми, заходами яких передбачалося би встановлення вищезазначеного обладнання.
Згідно ст.91 Бюджетного кодексу України, кошти місцевого бюджету спрямовуються на місцеві програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою населених пунктів, відповідно до затверджених цільових бюджетних Програм.
Відтак, на розгляд чергової сесії міської ради буде винесено питання щодо внесення змін до Програми благоустрою міста Ужгород на 2020 рік та фінансування у сумі 100,0 тис. грн. для встановлення спеціальних станцій для прибирання за собаками в межах набережних (Православна, Київська, Незалежності, Слов’янській ) та сквері на пл. Шандора Петефі.
Про прийняте рішення Вас буде проінформовано додатково.

З повагою

Міський голова Богдан АНДРІЇВ

Олена Яцків 614190
Олександра Турянчик 615158

Станом на 17 січня петицію підписали 258 осіб з 250 необхідних.