+ ще 141 громадa!

Про затвердження єдиної стратегії безпеки на центральних вулицях міста Василькова (вул. Декабристів, Грушевського, Володимирська, Гетьмана Сагайдачного).

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Донині усі заходи з безпеки на дорогах міста Василькова запроваджувались вибірково і хаотично. Цією петицією пропонується виробити єдину систему підвищення безпеки на головних дорогах міста.
1) Головна НЕбезпека: водій запізно помічає пішохода на дорозі. Дотепер основним засобом "допомоги" був "лежачий поліцейський". Він примушує водія знизити швидкість, що збільшує час на реакцію водія і пішохода. Але цей засіб не допомагає побачити пішохода на дорозі, особливо вночі та в складних погодних умовах. До того ж, інтенсивний рух вантажних автомобілів швидко руйнує штучні перешкоди. Найкращим способом попередити водія є світлофор. Пропоную на ВСІХ пішоходних переходах на центральних вулицях встановити світлофори "на вимогу". Жовте та червоне світло дозволяють водієві вчасно зменшити швидкість і зупинитись навіть, якщо він не бачить пішохода. Світлофор також спонукає пішохода зупинитись на кілька секунд, натиснути кнопку та дочекатись зеленого світла. Це майже виключає імовірність раптової появи пішохода на дорозі, бо іноді пішоходи швидко виходять, а деякі вибігають на дорогу розраховуючи на "перевагу", що буває несподіванкою для водія.
2) Зупинки громадського транспорту мають захищати пішоходів не тільки від опадів, сонця та вітру, а і від автомобілів, які в результаті ожеледиці, несправності, або іншої причини можуть виїхати на зупинку і травмувати людей. Пропоную усі майбутні будівництва зупинок, або їх модернізацію проводити з урахуванням вимог безпеки. Місця перебування людей, та посадки-висадки пасажирів потрібно надійно захистити від випадкового наїзду автомобілів з найближчої смуги руху.

Коваленко В.А.

Шановний Володимире Андрійовичу!

Відповідно до ст. 40 Конституції України, ст.231 Закону України «Про звернення громадян», Положення про Порядок розгляду електронної петиції, адресованої Васильківській міській раді затвердженого рішенням Васильківської міської ради від 29.09.2017 № 05.09-30, розглянуто ініційовану Вами та підтриману мешканцями міста Василькова електронну петицію про затвердження єдиної стратегії безпеки на центральних вулиях міста Василькова (вул. Декабристів, Грушевського, Володимирська, Гетьмана Сагайдачного), яку підтримали 100 громадян.
Дане питання розглянуте на засіданні постійної депутатської комісії Васильківської міської ради VII скликання з питань житлового та шляхового будівництва і архітектури, яке відбулося 06.04.2018 року.
Комісія підтримала електронну петицію та ухвалила рішення: рекомендувати відділу містобудування та архітектури Васильківської міської ради разом з управлінням житлово-комунального господарства, будівництва та благоустрою Васильківської міської ради та фінансовим управлінням Васильківської міської ради підготувати та подати на розгляд чергової сесії Васильківської міської ради проект рішення щодо розробки та фінансування комплексної схеми організації дорожнього руху (надалі - Проекту) по центральних вулицях міста - Декабристів, Грушевського, Володимирській, Гетьмана Сагайдачного, Соборній із урахуванням встановлення світлофора на перехресті вул. Соборній та вул. Володимирській, враховуючи створення безпечної пішохідної зони (тротуару) вздовж вулиці Шевченка поблизу кінотеатру «Дружба» або пішохідної доріжки по зеленій зоні біля пам’ятнику Декабристам та по скверу ім. Головачова, беручи до уваги проект реконструкції скверу з пам’ятником воїнам-інтернаціоналістам та проект реконструкції дороги по вулиці Декабристів.
Провести громадське обговорення розробленої схеми для врахування пропозицій мешканців міста, погодити Проект з усіма органами та службами відповідно до вимог законодавства України.

Дякую всім, хто долучився до цієї петиції, за небайдужу громадянську позицію.

З повагою

Міський голова В. Сабадаш

Петицію підписали 103 особи з 100 необхідних.