+ ще 192 громади!

Заборонити проїзд авто по Центральному міському парку Вінниці

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Прямо по алеям центрального парку їздить хто попало, як попало. Сьогодні ми з дружиною вирішили повчити дітей кататися на роликах в парку. Ми припаркувались на пустій парковці і поїхали алеями парку тримаючи дітей за руки. До нашого подиву кожні 30-40 секунд алеями парку їздили легкові авто. І це була не доставка необхідних товарів до кіосків чи атракціонів. Їздили хлопчики за дівчатками яким лінь пройтись 50 метрів. Їздили хокеїсти які паркувались біля "Льдового клубу", доставали з багажнику одну клюшку і заходили всередину (при цьому під'їжджаючи до Льодового клубу прямо по тротуару між дітей і гуляючі пари).

Це виглядало справжнім середньовіччям. Там встановлений знак "Рух механічних транспортних засобів заборонено", на який ніхто не зважає.

Ми викликали копів, які розповідали про якісь договора які ніби-то показують водії і що їм ніби-то дозволено рух. Я думаю такі договора мають заключатися з ціллю доставки товарів у магазини, але явно не для того щоб дівчат катати по парку на авто.

Прошу підтримати мою петицію і вжити заходів по забороні їзди по парку на авто, відкликати усі подібні дозволи і дозволити заїжджати виключно автомобілі з товаром або за товаром (контролювати це), рано вранці до 8:00 або вночі після 24:00. Алеї перегородити всі без виключення для всіх крутеликів, для всіх "в кого є дозвіл" та інших порушників правил дорожного руху.

Прошу скасувати всі подібні "дозволи" та направити роз'яснення поліціх що вони мають керуватися правилами дорожнього руху, знаками і здоровим глуздом, а не якимись міфічними договорами, які до поліції взагалі відношення не мають.

Ваша петиція на сайт міської ради щодо заборони проїзду авто по Центральному парку культури і відпочинку в м. Вінниця виконавчим комітетом Вінницької міської ради опрацьована.
Повідомляю, що відповідно інформації МКП «Вінницязеленбуд», балансоутримувача парку, ЦПКіВ є об’єктом благоустрою міста Вінниці та згідно з постановою колегії Держкомприроди УРСР № 25 від 27.07.1987 року (охоронний номер ЗПР-99/555) парку надано статус парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва.
Відповідно до природоохоронного зобов’язання, забороняється рух транспорту по території природоохоронного об’єкту, крім технологічного та транспорту спеціального призначення.
Водночас для забезпечення утримання в належному санітарному стані території ЦПКіВ дозволено рух з 8.00 год. до 12.00 год. тільки транспортних засобів спеціального призначення. З 8.00 год. до 18.00 год. дозволено обмежений рух транспортних засобів, що призначений для виконання спеціальних робочих функцій: автокран, трактор, автомобілі для транспортування сміття, транспорт зв’язку, енергетики, технічна допомога, транспорт іншого призначення для виконання поточних робіт та/або ліквідації аварійних ситуацій.
Цілодобово забезпечується проїзд спеціального транспорту, а саме: швидка медична допомога, транспорт пожежно-рятувальної служби, транспорт інших служб для ліквідації аварійних ситуацій.
МКП «Вінницязеленбуд» неодноразово зверталося до адміністрації ресторану «Європа», «Льодового клубу» та ККЗ «Радуга» щодо дотримання ними та відвідувачами їх закладів вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів», а саме: заборони проїзду та паркування автотранспортних засобів на території ЦПКіВ.
Додатково повідомляємо, що з метою виконання вимог Закону України «Про природно-заповідний фонд України» підприємством на в’їзді в парк з вул. Магістратська облаштовано стоянку автотранспорту, на якій власники можуть залишати свій транспорт.

Петицію підписали 372 особи з 350 необхідних.