Висадження дерев, що створюють тінь, замість сакур по вул. Замостянська

Наполягаю на перегляді проекту реконструкції вулиці Замостянської, а саме у частині обрання дерев для озеленення.
На жаль, запропоновані дерева (сакури та інший вид на карликовому штамбі) не задовольняють потреб населення у тіні, натомість виконують лише псевдоестетичні функції.
На доданому зображенні можна побачити та порівняти приблизну температуру вулиць із деревами, що створюють тінь, та без таких дерев при однаковій температурі повітря - різниця вражає. Впевнена, що у спекотні дні (а такі дні наступають вже в травні і тривають до вересня) люди будуть оминати цю реконструйовану алею та намагатися знайти тінь на тротуарах.
Приклад реконструкції проспекту Космонавтів також показує, що відрізок проспекту від Хмельницького шосе до вул. Келецької є набагато популярнішим місцем відпочинку, ніж відрізок від вул. Келецької до вул. Андрія Первозванного, який здебільшого є тільки прохідною територією, а для відпочинку придатний лише у вечірній час. Причиною цього є відсутність на другому відрізку дерев-крупномірів.
Випереджаючи можливі заперечення, хочу додати, що при належному формуванні крони великі дерева ніяким чином не перешкоджатимуть руху трамвая.
Задля збереження здоров’я та гарного самопочуття мешканців міста, а також для зменшення вуличної температури у спекотні дні пропоную замість обраних дерев на карликовому штамбі висадити на алеї по вул. Замостянській дерева, які з часом створять якісну тінь.

Дата створення:

Станом на 22 квітня петицію підписали 143 особи з 350 необхідних.