В початковій школі встановити індивідуальні шафки-локери для особистих речей школярів

ОСВІТА

Впевнена, що більшість з нас дивились американські фільми про школу і бачили там персональні шафки-локери для підручників та зошитів. На мою думку, це чудова ідея, до якої чомусь не додумалось наше міністерство освіти. Мій син йде в цьому році до 3 класу, і вкотре я переймаюсь проблемою важкого портфеля. 5 уроків щодня – а це 5 підручників, 5 зошитів, пенал, змінне взуття та спортивна форма 3 рази на тиждень і все це в сумі дає щонайменше 5 кг ваги. А це для дитячої спини забагато. Звідси і проблеми зі здоров’ям. І тому я вважаю, що в кожній школі необхідно встановити персональні шафки-локери, що дозволяють зменшити навантаження на дитячий хребет. Діти матимуть можливість зберігати у школі власні речі, необхідні для навчання, підручники та не носити щодня важкі портфелі.
ПРОШУ ВСІХ НЕБАЙДУЖИХ ПІДТРИМАТИ МОЮ ПЕТИЦІЮ!

На Вашу петицію від 27.08.2018 року щодо встановлення у початковій школі закладів освіти міста індивідуальних шафок-локерів для особистих речей школярів, у межах компетенції, повідомляємо наступне.
В ході розгляду петиції з’ясовано, що орієнтовна вартість односекційної шафи-локера становить від 850 грн, двосекційної – 1600 грн, чотирьохсекційної - 2715 грн., відповідно. Зазначена вартість залежить від матеріалу, з якого виготовлені дані шафи, та виробника. Тому, для придбання індивідуальних шафок-локерів для особистих речей всіх молодших школярів міста необхідно витратити понад 16 млн. грн бюджетних коштів.
Це досить значні фінансові ресурси, а враховуючи пріоритетність у здійсненні в закладах освіти заходів з енергозбереження та покращення матеріально-технічної бази, нажаль, на даний час встановити шафи-локери у всіх школах міста немає можливості.
Додатково інформуємо, що в переліку обладнання загального призначення, яке входить до «Примірного переліку засобів навчання та обладнання навчального і загального призначення для навчальних кабінетів початкової школи», затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 13.02.2018 р. №137, не передбачені шафи-локери для зберігання особистих речей учнів.
Дякуємо Вам за небайдужість та активну громадську позицію.