+ ще 161 громадa!

Громадський транспорт без кондукторів

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Почну одразу з головного: мене шокувало те, що трамваї та тролейбуси почали їздити з поміткою "Без кондуктора"!!!! Громадським транспортом користуюсь не часто, а якщо й використовую, то маршрутне таксі. АЛЕ, в силу того, що справа йде до зими та в пізню годину доби у нашому місті різко скорочується к-ть міського транспорту, то обирати сильно не будеш, сідаєш та їдеш. Згідно ПДР цитую п.2.3: "Для забезпечення безпеки дорожнього руху водій зобов’язаний: "бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою, відповідно реагувати на її зміну, стежити за правильністю розміщення та кріплення вантажу, технічним станом транспортного засобу і не відволікатися від керування цим засобом у дорозі"... Як водій трамваю чи тролейбуса може не відволікатись, коли він зобов"язаний взяти гроші та видати проїздний квиток під час руху? Де безпека руху? Де уважність водія? Ні в якому разі не ображаю водіїв, адже у мене батько колись працював на маршруті, але водій не Гай Юлій Цезар, він не може та й не зобов"язаний робити чотири справи одночасно! Це було по-перше, по-друге: нікого не хочу образити, але не всі люди вважають за належне розрахуватись за проїзд, далі суть всім зрозуміла. Або наступна ситуація, ти просто зайшов на останні двері і чисто фізично не дійдеш до того водія.
Писати можна багато, тут тема невичерпна, але я вважаю, що кондуктор має працювати у міському транспорті!
Дякую!

Вашу петицію щодо роботи громадського транспорту за відсутності кондукторів опрацьовано.
За результатами опрацювання повідомляємо.
За інформацією комунального підприємства «Вінницька транспортна компанія» на маршрутах, де погодинний збір виторгу та пасажиропотік значно нижчий, ніж на інших маршрутах громадського транспорту міста, підприємством організовано збір плати за проїзд водіями автобусів та тролейбусів, яким було проведено навчання та відповідний інструктаж.
Крім того повідомляємо, що в даний час в м. Вінниці триває процес реалізації проекту «Впровадження автоматизованої системи збору оплати за проїзд в громадському транспорті в м. Вінниця». Оплата проїзду здійснюватиметься за допомогою електронного проїзного квитка. Таким чином, після реалізації даного проекту значно покращиться якість обслуговування пасажирів.

Петицію підписали 374 особи з 350 необхідних.