Змінити час заборони руху по вулиці Соборна

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

З усією повагою до історичної частини нашого міста, від імені переважної частини водіїв у черговий раз звертаємось з питанням зміни порядку руху по вулиці Соборна.

Зранку, коли всі поспішають на роботу та до дитячих закладів і шкіл практично неможливо дістатись зі Старого міста до районів Вишенька, Хмельницьке шосе, Поділля.

Значна ділянка дороги заблокована, Староміський міст та вулиця Коріатовичів "стоїть", а тепер ще закрита і Соборна. Міський транспорт також має певні обмеження у даному напрямку. Наприклад від кінцевої зупинки "Будинок відпочинку" іде лише один 14 маршрут на Залізничний Вокзал (дублюється 14а) і дітям важко добиратись до школи з пересадками у переповненому громадському транспорті.

Прохання змінити обмеження руху по Соборній до 8-9 години ранку, дати можливість добиратись до роботи вчасно.

Закриття руху по Соборній було б доцільним при розгляді питання розширення дороги і транспортного потоку по вулиці Коріатовичів та будівництві нового мосту з розвантаженням даної ділянки.

Дякуємо за увагу, сподіваємось на виважене рішення по викладеній ситуації.

Вашу петицію щодо відкриття руху приватних транспортних засобів по вул. Соборній до 9 години ранку опрацьовано.
За результатами опрацювання інформую.
Вул. Соборна є центральною вулицею міста з історичною забудовою. На протязі тривалого часу по даній вулиці було обмеження руху транспортних засобів, крім міського пасажирського транспорту, спеціального транспорту та автомобілів оперативних служб. В зв’язку з ремонтом мосту через р. Південний Буг по вул. В. Чорновола в березні 2017 року обмеження руху транспортних засобів по вул. Соборній тимчасово було знято. Для впорядкування руху транспорту на перехресті вул. Соборна – Магістратська – Князів Коріатовичів встановлено світлофорний об’єкт.
На сьогоднішній день у зв’язку із завершенням ремонту мосту через р. Південний Буг по вул. Чорновола та відкриттям по ньому руху транспортних засобів, з метою забезпечення належного рівня безпеки дорожнього руху в центральній частині міста, з 1 жовтня 2018 року з 6-00 до 22-00 введено обмеження руху автотранспорту шляхом встановлення дорожніх знаків 3.2 «Рух механічних транспортних засобів заборонено» по вулиці Соборній на ділянці від перехрестя вулиць Соборна – Мури до перехрестя вулиць Соборна – Пирогова – Хмельницьке шосе. Рух автотранспорту організовано в об’їзд по вулицях Мури, Князів Коріатовичів, Магістратській та по вулицях Гоголя, Владислава Городецького.
Зазначені заходи дадуть змогу значно покращити екологічну ситуацію в центральній частині міста, створити сприятливі умови для руху міського пасажирського транспорту, підвищити рівень безпеки дорожнього руху по вул. Соборній.
Враховуючи вищевикладене, повідомляємо що для внесення змін в організацію дорожнього руху, а саме для надання дозволу на рух приватних транспортних засобів по вул. Соборній до 9 години ранку на сьогоднішній день відсутні підстави.