+ ще 161 громадa!

Безкоштовний проїзд учнів шкіл у громадському транспорті

СІМ’Я, МОЛОДЬ, ДІТИ

Забезпечити безкоштовний проїзд учнів шкіл у громадському транспорті. Так як учні шкіл не мають ніяких доходів і є соціально не захищеною частиною населення. Так як держава не фінансує належним чином навчальні заклади і частина затрат падає на плечі батьків зробити школярам безкоштовний проїзд!

Виконавчими органами Вінницької міської ради опрацьовано Вашу петицію щодо забезпечення безкоштовного проїзду в громадському транспорті учням шкіл розглянуто та інформуємо.
Відповідно до рішення міської ради від 26.12.2014 № 1944 «Про затвердження Комплексної програми «Основні напрямки соціальної політики у м. Вінниці на 2015-2020 роки» у міському бюджеті щорічно передбачаються видатки на надання муніципальних пільг, допомог та компенсацій мешканцям міста, зокрема, на проїзд у міському електротранспорті та автомобільному транспорті загального користування, який працює в звичайному режимі руху, учням середніх загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних навчальних закладів та студентам вищих навчальних закладів І–ІV рівнів акредитації, шляхом видачі пільгових проїзних квитків (для учнів до 70 відсотків вартості, студентів - 50 відсотків вартості).
Таким чином, проїзд учнів у міському електротранспорті та автомобільному транспорті загального користування, який працює в звичайному режимі руху, становить лише 30 % вартості за умови придбання проїзного квитка.
Цього року у міському бюджеті передбачені видатки у сумі 8610,722 тис. грн. на компенсацію витрат за проїзд учнів у міському електротранспорті та автомобільному транспорті загального користування, який працює в звичайному режимі руху.
Застосування додаткових муніципальних пільг, допомог та компенсацій мешканцям міста спричинить додаткове навантаження на міський бюджет, що негативно вплине на його виконання.

Дякуємо за небайдужість.