В часи пік з 6.00 до 9.00 години зробити платний проїздв міському транспорті.

ІНШІ

З 6.00 до 9.00 години зробити платний проїзд в міському транспорті для пенсіонерів, щоб можна було нормально доїхати до роботи без запізнень.

Вашу петицію щодо платного проїзду пільгових категорій громадян м. Вінниці в години-пік з 06:00 год. до 09:00 год. опрацьовано.
За результатами опрацювання інформуємо.
Відповідно до пунктів 1, 6 частини першої статті 92 Конституції України виключно законами України визначаються права і свободи людини і громадянина, гарантії цих прав і свобод; основи соціального захисту населення.
Пільги надаються на підставі посвідчення, що підтверджує відповідний статус громадян та дає право користуватися пільгами відповідно до чинного законодавства.
Відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 17.05.1993 року № 354 «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування» та від 16.08.1994 року № 555 «Про поширення чинності постанови Кабінету Міністрів України від 17 травня 1993 року № 354», які є чинними на сьогоднішній день, пенсіонери за віком та інваліди мають право на безплатний проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування (крім метрополітену і таксі) та приміських маршрутах на підставі посвідчення, яке підтверджує відповідний статус та в якому зазначено групу інвалідності.
Таким чином, враховуючи вищезазначені нормативні документи для обмеження часу безкоштовного проїзду пільговим категоріям громадян м. Вінниці в години-пік з 06:00 год. до 09:00 год. у міському пасажирському транспорті немає підстав.