НІ автомийці по вулиці Келецька 52

Шановний Сергію Анатолієвичу! Звертаються до Вас жителі будинків по вул. Келецька 52 та вул. Келецька 50-Б. Біля наших будинків планується побудувати цілодобову автомийку на 6 боксів. Це призведе до зайвого шуму та викидам угарних газів, а також створюватиме надзвичайну небезпеку для наших дітей, тому що транспортна розв'язка у нас і так жахлива,не кажучи про "чудовий" пейзаж з вікон наших домівок та річку, в яку піде уся хімія. Тут повністю порушено санітарно- екологічні норми. Мийка будується на відстані менше 40 метрів від буд.по вул. Келеуька 52. Жителі наших будинків категорично проти цієї забудови, але з нами ніхто не рахується з цього приводу. Не проводилося жодних громадських слухань. Зрубують живі дерева, навіть муніципальна поліція, яку визивали мешканці 11.10.18 відмовилися скласти акт по перевірці дозвільних документів, мотивуючи це тим, що у них НЕМАЄ таких актів. ТОВ "Сам-сервіс" написали на інформаційному щиті біля будівництва, що в них є всі необхідні дозвільні документи, але в нас виникає питання: як вони отримали ці дозволи, коли на сьогоднішній день діють наступні Закони, норми та привила забудови житлових мікрорайонів міст України: Наказ МОЗ України від 19.06.96 року N 173. Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 24.07.96 р. за N 379/1404 ДЕРЖАВНІ САНІТАРНІ ПРАВИЛА ПЛАНУВАННЯ ТА ЗАБУДОВИ НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ (ДСП173-96). Підприємства по обслуговуванню автомобілів (легкові автомобілі, крім тих, що належать громадянам, і автобуси, крім автобусів міського транспорту) - Санітарний Клас V. Санітарно-захисна зона 50 м. П.4.3. У сельбищній зоні населеного пункту допускається розташування промислових підприємств, які не є джерелами викидів шкідливих речовин, не створюють шуму, вібрації, електромагнітних та іонізуючих випромінювань вище нормативних рівнів, що не потребують обладнання під'їзних залізничних шляхів, інтенсивного руху автомобільного транспорту (понад 40 автомобілів за добу). При цьому відстань до житлових будинків, ділянок дитячих дошкільних закладів, шкіл, закладів охорони здоров'я, відпочинку та фізкультурних споруд слід встановлювати за погодженням з органами державного санітарного нагляду, але не менше 50 м від межі території об'єкту. П. 5.26 Відстань від краю проїзної частини магістральних доріг до червоної лінії житлової забудови слід встановлювати з урахуванням забезпечення в житловій забудові нормативних рівнів шуму і забруднення атмосферного повітря, але не менше 50 м. П. 5.28 Станції технічного обслуговування і ремонту автомобілів, автозаправочні станції (АЗС) слід розміщувати в промислових і комунально-складських зонах, на магістральних вулицях і дорогах за межами житлового району. П.5.30. Гаражі вантажних автомобілів, відомчих і легкових автомобілів спеціального призначення, таксі та прокату автомобілів, автобусні і тролейбусні парки, трамвайні депо, бази централізованого технічного обслуговування слід розміщувати у виробничій зоні. П.8.44 Всі зовнішні джерела акустичного забруднення (транспортні магістралі, аеропорти, вокзали, промпідприємства, трансформатори, автомобільні стоянки, котельні, гаражі, гральні майданчики і т. ін.) слід розміщувати на відстанях від сельбищної території і зон рекреації,обгрунтованих акустичними розрахунками. Акустичні розрахунки повинні проводитись за методиками, узгодженими з Міністерством охорони здоров'я України. ДСП 2.2.1-2004 (Зміна №1 до "Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів. ДСП № 173-96" п.5.32.8 Відстань від автомийок, з урахуванням проїздів до них, встановлюється до житлових та громадських будівель, а також до ділянок дитячих майданчиків, шкіл, дитячих установ, лікувальних закладів стаціонарного типу і закладів відпочинку як від станцій технічного обслуговування за додатком 10 ДСП № 173-96. ДСП-201-97 Державні санітарні правила охорони атмосферного повітря населених місць (від забруднення хімічними та біологічними речовинами) (ДСП-201-97 ) ( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства охорони здоров'я N 30 від 23.02.2000 ) Затверджено: наказом Міністерства охорони здоров'я України від 9 липня 1997 р. N 201 п.3.3 Майданчики для розміщення промислових підприємств, окремих виробництв і інших об'єктів повинні вибиратись з врахуванням можливості створення санітарно-захисних зон (СЗЗ), розміри яких визначаються класами виробництв у відповідності з Державними санітарними правилами планування та забудови населених місць (ДСП 173 -96) Закон України «Про екологічну експертизу» і «Про охорону навколишнього природного середовища» В Ч.2 ст. 10 Закону України «Про екологічну експертизу» говориться: «еколого-експертні органи або формування після завершення екологічної експертизи повідомляють про її підсумки через засоби масової інформації». У випадку, якщо громадяни довідалися про факт будівництва після початку відповідних будівельних робіт - порушення права громадян на вільний доступ до екологічної інформації (ч.2 ст. 50 Конституції України, ч. 1 ст. 9 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища»). Згідно ч.3 ст. 11 Закону України «Про екологічну експертизу»: «підготовка висновків екологічної експертизи й прийняття рішень відносно подальшої реалізації (використання, впровадження, експлуатації) об'єкта екологічної експертизи здійснюється з урахуванням громадської думки». ДБН360-92 п.7.54 станції технічного обслуговування автомобілів слід розміщувати у промислових і комунально-складських зонах міста. п.4.5 Мінімальні санітарно-захисні розриви для всіх виробничих будівель і складів, які не виділяють у навколишнє середовище шкідливих з неприємним запахом і пожежонебезпечних речовин, не створюють підвищення рівнів шуму, вібрації, електромагнітних випромінювань і не вимагають під'їзних залізничних шляхів, повинні бути не менше 50 м. Закон України «Про планування і забудову територій» 20 квітня 2000 року №1699-III (на той момент чинний) Положення статей 303 - 307 Закон України N 3038-VI “Про регулювання містобудівної діяльності” від 17 лютого 2011 року (чинний на сьогоднішній момент) ст.21 Затвердження на місцевому рівні містобудівної документації, без проведення громадських слухань щодо проектів такої документації забороняється. Закон Україн “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення”. Закон введено в дію з дня опублікування - 8 квітня 1994 року (згідно з Постановою Верховної Ради України від 24 лютого 1994 року N 4005-XII) Ст.15. Підприємства, установи, організації та громадяни при розробленні і використанні нових технологій, проектуванні, розміщенні, будівництві, реконструкції та технічному переобладнанні підприємств, виробничих об'єктів і споруд будь-якого призначення, плануванні та забудові населених пунктів, курортів, проектуванні і будівництві каналізаційних, очисних, гідротехнічних споруд, інших об'єктів зобов'язані дотримувати вимог санітарного законодавства. Планування і забудова населених пунктів, курортів повинна передусім передбачати створення найбільш сприятливих умов для життя, а також для збереження і зміцнення здоров'я громадян. ст.21 Закону України N 3038-VI “Про регулювання містобудівної діяльності” від 17 лютого 2011 року, а саме: Затвердження на місцевому рівні містобудівної документації, без проведення громадських слухань щодо проектів такої документації забороняється.
На цьому місці ми хочему бачити зелену зону, якої так не вистачає нашому мікрорайону, це були своєрідні "зелені легені", які ми не хочемо втрачати і будемо відстоювати у будь-якому випадку!
Заздалегідь вдячні Вам за допомогу в вирішенні цього питання.

Виконавчими органами міської ради Вашу петицію щодо будівництва автомийки по вул. Келецька, б/н (біля будинку №52) та пов'язаних з цим незручностями розглянуто. За результатами повідомляю наступне.
Виконавчими органами міської ради було ініційовано зустріч із замовником будівництва (ТОВ "Сам-Сервіс)" автомийки по вул. Келецька, біля будинку №52 та проведено консультації щодо необхідності та можливості вирішення порушених у зверненнях мешканців будинків №50-Б та №52 по вул. Келецька питань.
Керівництвом ТОВ "Сам-сервіс" прийнято рішення про зупинення виконання будівельних робіт з будівництва автомийки по вул. Келецькій, біля будинку №52 в м. Вінниці до вирішення даного питання по суті.

Петицію підписали 404 особи з 350 необхідних.