+ ще 161 громадa!

За усунення смороду та бруду із підземного переходу біля ринку «Урожай».

ЕКОЛОГІЯ

На жаль, Вінницька міська рада публічно зняла з себе відповідальність за жалюгідний стан підземного переходу біля ринку «Урожай», хоча ж міськрада й передала його в оренду на тривалий час відомому у місті підприємцю.

Проте у межах прямої відповідальності Вінницького міського голови та виконовчаго комітету лежить проблема забруднення атмосферного повітря та жалюгідні санітарно-гігієнічні умови в підземному пішохідному переході, який знаходиться в районі ринку «Урожай».
Різкі запахи викидів закладів швидкого харчування та палених жирів, а також туалету негативно впливають на здоров’я вінничан.
Всупереч законодавству ці заклади не обладнані належними витяжними системами.
Просимо Вінницького міського голову Моргунова С.А. та виконавчий комітет вирішити дане питання та врегулювати питання викидів продуктів діяльності зазначених закладів в атмосферне повітря шляхом дотримання законодавства вказаними установами чи припиненням їх діяльності- як наслідок забезпечити конституційне право вінничан на безпечне для життя,  здоров'я та
довкілля, закріплене ст. 50 Конституції України, шляхом приведення їх діяльністі у відповідність до ЗУ «Про охорону атмосферного повітря»,
ЗУ «Про охорону навколишнього природнього середовища»,
ЗУ «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення»,
ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»,
Постанови КМУ #833 від 15.06.2006 «Про затвердження порядку впровадження торгівельної діяльності та правил торгівельного обслуговування на ринку споживчих товарів»
Наказу Мінекономіки України #219 від 24.07.2002 «Про затвердження правил роботи закладів підприємств ресторанного господарства».

Ваша петиція з приводу неналежного санітарного стану підземного пішохідного переходу по вул. Пирогова (біля ринку «Урожай») розглянута виконавчими органами міської ради, в зв’язку з чим інформуємо про наступне.
Органи місцевого самоврядування несуть відповідальність за наслідки діяльності суб’єктів господарювання, що належать до комунального сектора економіки, на підставах, у межах і порядку визначених законом.
Суб’єкти господарювання, що зазначені у петиції, не належать до підприємств комунальної форми власності, відтак висвітлені у петиції питання, в тому числі врегулювання питання викидів продуктів діяльності зазначених закладів в атмосферне повітря не відносяться до компетенції органів місцевого самоврядування.
Однак, зважаючи на Ваше звернення, на адресу територіального органу Держпродспоживслужби (Вінницьке міське управління Головного Управління Держпродспоживслужби у Вінницький області: м. Вінниця, вул. Героїв Крут,
буд. № 4) направлено лист з проханням провести перевірку санітарних норм та правил приготування їжі у закладах ресторанного господарства, що здійснюють свою діяльність в підземному пішохідному переході по вул. Пирогова та наявності супровідних документів, які б засвідчували якість та безпеку виробів для здоров’я населення, які реалізуються, погоджений асортиментний перелік виробів та страв, наявності особових медичних книжок працівників.
Крім того, фахівцями департаменту адміністративних послуг ознайомлено керівника Торговельно-виробничого товариства з обмеженою відповідальністю «Південний Буг», який є балансоутримувачем підземного пішохідного переходу, з вимогами Вашої петиції та висловлено прохання щодо проведення заходів направлених на покращення роботи закладів розташованих у підземному переході.