+ ще 164 громади!

Корегування розкладу автобуса №22: «Мікрорайон Академічний – Залізничний вокзал».

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Довести до ладу розклад муніципального автобуса №22, та кількість самих автобусів на маршруті, згідно обіцяному.

"Як повідомляє на своїй офіційній сторінці у Facebook Вінницький міський голова Сергій Моргунов, для відкриття цього маршруту планується закупити ЧОТИРИ міських автобуси. ДВА – вже у гаражі муніципального автопарку «Вінницької транспортної компанії».
На сьогодні інтервал складає 45 хвилин, а плануємо, щоби було в межах 20 -22 хвилин." - новина від 2 СЕРПНЯ 2017 і досі нічого не змінилося. ЗА 2 РОКИ!

Академічний розростається, автобус переповнений ще на кінцевій, інтервал в 40 хвилин як був так і залишився. Для людей, що працюють з 8:00 є 2 варіанти: виходити на півтори години раніше, або запізнюватися на 5-10 хвилин (що не для всіх допустимо). Просимо надати 2 додаткових автобуси, щоб інтервал складав 15-20 хвилин з 6:00 до 10:00, та з 16:00 до 20:00. Також було б краще пустити на маршрут повноцінні автобуси, а не перероблені "богдани" (коли в автобусі місце для інвалідів посередині, то навколо ще повно місця, в "богдані" ж - це третина всього транспортного засобу). Якщо можливості додати автобуси немає, то хоча б змістити розклад на 10 хвилин раніше.

Вашу петицію щодо можливості внесення змін до розкладу руху автобусів на автобусному маршруті загального користування в звичайному режимі руху №22 «Мікрорайон Академічний – Залізничний вокзал» опрацьовано.
За результатами опрацювання повідомляємо.
В даний час на автобусному маршруті №22 «Мікрорайон Академічний – Залізничний вокзал» працює 2 автобуси середньої місткості з інтервалом руху 45 хв. та з часом відправлення з кінцевої зупинки «Мікрорайон Академічний» в ранкові години «пік» о 06 год. 47 хв., 07 год. 30 хв., 08 год. 15 хв. та у вечірні години «пік» о 15 год. 40 хв., 16 год. 25 хв., 17 год. 10 хв., 17 год. 55 хв. Дана кількість рухомого складу, їх інтервал руху та режим роботи відпрацьовано та затверджено з урахуванням наявного пасажиропотоку.
Працівниками комунального підприємства «Вінницька транспортна компанія» 18.01.2019 р. було проведено обстеження пасажиропотоку на зазначеному маршруті та встановлено, що на час відправлення автобуса з кінцевої зупинки «Мікрорайон Академічний» о 08 год. 15 хв. до кінцевої зупинки «Залізничний вокзал» було перевезено 48 пасажирів. За даними повторного обстеження, яке проводилося 24.01.2019 р. цим рейсом перевезено 75 пасажирів. Перевезення пасажирів з мікрорайону «Академічний» здійснюється в повному обсязі.
Крім того, з 16 жовтня 2018 р. в робочі дні комунальним підприємством «Вінницька транспортна компанія» запроваджено 1 рейс муніципального автобуса для перевезення дітей шкільного віку з мікрорайону «Академічний» до загальноосвітніх шкіл №10, 18, 25. Час відправлення зазначеного автобуса з кінцевої зупинки «Мікрорайон Академічний» 07 год. 50 хв.
На сьогоднішній день всі наявні автобуси середньої місткості муніципального автобусного парку комунального підприємства «Вінницька транспортна компанія» задіяні в перевезеннях пасажирів на маршрутах міста, за наявності вільних автобусів буде розглядатися питання щодо їх залучення на автобусний маршрут загального користування в звичайному режимі руху №22 «Мікрорайон Академічний – Залізничний вокзал». Впровадити на зазначений маршрут автобуси великої місткості немає можливості через складну геометрію вуличної-шляхової мережі по якій проходять автобуси даного маршруту.

Разом з тим повідомляємо, що останнє коригування розкладів руху автобусів на автобусному маршруті загального користування в звичайному режимі руху №22 «Мікрорайон Академічний – Залізничний вокзал» здійснено на прохання адміністрації ДНЗ №15, з 01.09.2018 р. час відправлення з кінцевої зупинки «Залізничний вокзал» було змінено з 06 год. 45 хв. на 06 год. 30 хв.
Одночасно повідомляємо, що перевезення мешканців мікрорайону «Академічний» в межах пішохідної доступності здійснюється автобусним маршрутом загального користування в режимі маршрутного таксі №5А «П’ятничани – с. Шкуринці», на якому працює 7 автобусів з інтервалом руху 8-10 хв.
Враховуючи вищезазначене, внесення змін до розкладу руху автобусів на автобусному маршруті загального користування в звичайному режимі руху №22 «Мікрорайон Академічний – Залізничний вокзал» в даний час не планується.

Петицію підписали 362 особи з 350 необхідних.