Продовжити тролейбусну лінію від вулиці Київської до смт.Стрижавка

Оскільки смт.Стрижавка теріторіально розташоване поблизу м.Вінниця (7км), а також має понад 9100 жителів, просимо Вашого сприяння, забезпечити наш мікрорайон тролейбусним сполученням з м.Вінниця. Стрижавка - мальовниче місце, з гарними природними ресурсами, наявні цікаві історичні пам'ятки. Цей мікрорайон має потенціал для нового будівництва. Багато місцевих жителів працюють, навчаються у м.Вінниці. Для нас буде зручніше користуватись громадським транспортом, який однозначно має переваги перед маршрутками.
Для порівняння, с.Агрономічне, де проживають 3800 жителів. Після введення тролейбусної лінії, значно збільшилась кількість молодих сімей, які побудували будинки і оселились тут.

Вашу петицію щодо можливості запровадження тролейбусного маршруту з м. Вінниці до смт. Стрижавка опрацьовано.
За результатами опрацювання інформуємо.
В даний час транспортне обслуговування мешканців смт. Стрижавка забезпечують автобусні маршрути приміського сполучення, що здійснюють перевезення пасажирів до Меморіалу Визволення, Центрального автовокзалу та Залізничного вокзалу, де в напрямку інших мікрорайонів міста транспортне обслуговування здійснюються автобусними, тролейбусними та трамвайними маршрутами.
Одночасно повідомляємо, що на сьогоднішній день, в зв’язку з тим, що смт Стрижавка не входить до Вінницької міської об’єднаної територіальної громади, тому відсутні законодавчі підстави для фінансування будівництва тролейбусної мережі до смт Стрижавка за рахунок коштів бюджету Вінницької міської об’єднаної територіальної громади.
Разом з тим повідомляємо, що в разі приєднання смт Стрижавка до Вінницької міської об’єднаної територіальної громади, розглядатиметься питання щодо покращення транспортного обслуговування по даному напрямку, в тому числі і можливість запровадження тролейбусного маршруту.

Петицію підписали 453 особи з 350 необхідних.