Нічні маршрути на Старе місто, Тяжилів та Київську

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

У багатьох містах України, зокрема у Львові, Києві, Рівному та Хмельницькому в останні роки було запущено нічні маршрути автобусів, тролейбусів та маршрутних таксі. У більшості європейських міст, які за чисельністю населення подібні до Вінниці, працює щонайменше 2-3 нічних маршрути. І дуже дивно, що у Вінниці, якщо не брати до уваги декілька рейсів "розвозки" автобуса, тролейбуса і трамваю, функціонує всього лише один повноцінний нічний маршрут автобуса в режимі маршрутного таксі №25Н.
Тому пропоную запустити такі сам, як на маршруті 25Н, нічні рейси автобусів у режимі маршрутного таксі №20Н сполученням Київська — Тяжилів (через залізничний вокзал) та №1Н сполученням Залізничний вокзал — Лікарня №3. Таким чином можна буде охопити цілодобовим транспортним сполученням Тяжилів, вулицю Київську та Старе місто, звідки вночі є значний потік на залізничний вокзал.

Вашу петицію щодо можливості запровадження нічних маршрутів громадського транспорту в м. Вінниці опрацьовано.
За результатами опрацювання повідомляємо.
На сьогоднішній день громадський транспорт міста, в переважній більшості, працює з 06:00 год. до 24:00 год. Зокрема, автобусний маршрут загального користування в режимі маршрутного таксі №1А «пл. Перемоги – Педучилище» працює з 05:15 год. до 23:40 год. та автобусний маршрут загального користування в режимі маршрутного таксі №20А «вул. Сергія Зулінського – Тяжилів (вул. Лугова)» працює з 05:40 год. до 23:00 год.
Режим роботи громадського транспорту відпрацьовано та затверджено з урахуванням наявного пасажиропотоку, потреб мешканців в перевезеннях та рентабельності перевезень.
Одночасно повідомляємо, що у нічний час, а саме з 22:00 год. до 06:00 год. працює автобусний маршрут загального користування в режимі маршрутного таксі №25Н «Вишенька – Залізничний вокзал». На зазначеному маршруті працює 10 автобусів з інтервалом руху 15-20 хв.
Враховуючи вищезазначене, та те, що у нічний час практично повністю відсутній пасажиропотік запровадження додаткових нічних маршрутів громадського транспорту в даний час не планується.