Скасувати заборону на проїзд вул. Соборною для електротранспорту

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Розвинені країни світу впроваджують програми підтримки для власників електрокарів, щоб стимулювати розвиток екологічного транспорту. Окрім податкових пільг та звільнення від податків - безкоштовна парковка, знижка на страхування, безкоштовний проїзд по платних дорогах та рух смугами громадського транспорту. Україна не стоїть осторонь прогресу та ввела нульову ставку акциза при розмитненні ввезених автомобілів. З метою популізації електротранспорту у Вінниці пропонується скасувати заборону на проїзд центральною вулицею Соборна для всіх видів електротранспорту. Враховуючи відносно невелику кількість електротранспорту у місті, а також те, що під час руху він не створює жодного шуму та викидів димових газів - його рух центральною вулицею міста не ускладнить вже існуючу дорожню ситуацію, та не вплине на стан довкілля в цьому районі. Таким прецендентом місцева влада ще раз продемонструє, що Вінниця є сучасним та прогресивним містом, а також створить черговий приклад для наслідування іншим населеним пунктам країни.

Дата створення:

Станом на 20 вересня петицію підписали 136 осіб з 350 необхідних.