Прибирання після домашніх улюбленців

ІНШІ

Всі говорять про Європу, але не хотять жити як європейці. Дуже хочеться зобов'язати власників домашніх тварин прибирати за своїми улюбленцями, адже на кожному кроці, особливо в зелених зонах, трапляються неприємні сюрпризи.

Вашу петицію щодо прибирання екскрементів після домашніх улюбленців на території м. Вінниці розглянуто.
За результатами розгляду повідомляю наступне.
Вимоги щодо утримання, вигулу та супроводу тварин у м. Вінниці регламентовані п.п.6.16 – 6.20 «Правил благоустрою території міста Вінниці», затверджених рішенням Вінницької міської ради № 104 від 01.03.2011р. Дані правила - це нормативно-правовий акт, яким установлюються вимоги щодо благоустрою населеного пункту.
Відповідно п. 6.18.6. даних Правил, власникам або утримувачам собак, котів та інших тварин забороняється відвідувати з собаками магазини, підприємства громадського харчування, об'єкти соціального, культурного та побутового призначення.
Також, у п.6.17.7 зазначено що, власники або утримувачі собак, котів та інших тварин зобов’язанні не допускати, щоб собаки, коти забруднювали квартири, сходові площадки та інші місця загального користування в будинках, дворах і на вулицях.
Відповідно до ст.152 КУпАП порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Враховуючи вищевикладене, нагляд за дотриманням порядку вигулу домашніх тварин (собак) у громадських місцях здійснюють органи Національної поліції та вживають відповідних заходів у разі порушення .
законодавства про порядок поводження й утримання домашніх тварин.