+ ще 172 громади!

Встановити на Європейській площі автоматичний зовнішній дефібрилятор

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Без втручання в ситуацію випадкових свідків не кожен потерпілий зможе дочекатися прибуття фахівців ЕМД. Кожна секунда цінна для людини, що потребує порятунку. Імовірність вижити збільшується, якщо поруч будуть люди, які готові допомогти, а також мають у доступі НЕОБХІДНІ засоби для порятуку життя. АЗД — саме один із таких засобів.

Перед вами щойно впала непритомна людина? Не втрачайте час! Скеруйте когось викликати 103, принести аптечку та автоматичний зовнішній дефібрилятор (АЗД), або зробіть це самі.

Перевірте дихання людини, подивіться на обличчя та груди потерпілого.

Чи він дихає? Якщо дихає, то покладіть у бокове стабільне положення, це захистить його дихальні шляхи від накопичення рідин та блокування язиком.

Якщо не дихає — почніть СЛР. Робіть натискання на нижню половину грудини з частотою 100–120 разів на хвилину (приблизно 2 рази на секунду). Коли принесуть аптечку, дістаньте звідти бар’єрний пристрій для виконання рятувальних вдихів. Тепер ви можете робити штучне дихання безпечно!

Виконуйте серії з 30 натискань та 2 рятувальних вдихів. Це дозволить вам підтримувати шанси потерпілого на перезапуск серця, коли принесуть АЗД.
Ви старанно робили СЛР і скерована вами особа принесла вам АЗД?
Скористайтеся ним негайно!!!

АЗД прості у використанні. Голосові, світлові та екранні інструкції скерують вас. АЗД спроектований так, що може виявляти проблеми під час використання та давати підказки для їх виправлення

Основні кроки, які ви будете робити для використання АЗД:

Увімкнути АЗД

Наклеїти дефібриляційні накладки на голу грудну клітку згідно з малюнками на них

Дозволити АЗД проаналізувати серцевий ритм

Надати розряд, якщо на це скеровує АЗД

Почати СЛР одразу після розряду або якщо пристрій не рекомендує розряд

Справді, щоби надавати допомогу та максимальні шанси на збереження життя людині, що знаходиться в невідкладному стані, треба бути впевненим у своїх знаннях і навичках. Для цього необхідно пройти тренінг із першої допомоги. Вчитися ніколи не буває пізно чи забагато!

Дата створення:

Станом на 21 липня петицію підписали 251 особа з 350 необхідних.