Створення місця для авто, мото спільнот Вінничини

У засобах масової інформації підконтрольних міській раді все частіше зявляється інформація що до нелегальних перегонів та дріфтингу. Демонструються матеріали з камер відеоспостереження, а глядачам виставляють учасників як мажорів, хуліганів, алкоголіків і дебоширів. Цей сценарій відбувається з сезону в сезон і проблема не вирішується, а лише знаходиться тимчасовий відбувайло для громадськості.
Якщо ж адекватно проаналізувати ситуацію, то навіть з представленого відео можна зрозуміти що нелегальні перегони, не такі вже і неорганізовані як нас намагаються переконати. Під час таких заходів є і інструктажі, і таблиці учасників, і підвіз води, організація об'їзду, крім того обираються рівні, не завантажені транспортом і добре освітленні ділянки. А як що переглянути статистику аварійності, то на таких заходах вона нижче ніж на "офіційних і начебто безпечних" змаганнях. У ДТП потрапляють як правило одинаки що гасають по місту і в число організованих авто-мото спільнот міста не входять.
Оскільки ми не є якимись кримінальними елементами чи покидьками суспільства і не розмежовуємо себе з громадою міста, сплачуємо податки, дотримуємося законів, часто останні кошти витрачаємо на свої транспортні засоби та пальне і між іншим є виборцями, ми готові до діалогу з владою міста БЕЗ ПОСЕРЕДНИКІВ. Робоча група з 6-7 осіб може представляти інтереси 90% учасників та глядачів нелегальних змагань, які начебто так заважають місту.

В якості ВИРІШЕННЯ проблеми, пропонуємо:
Збудувати, або відвести існуючий паркінг в зоні міста для зборів, спілкування і проведення любительських змагань для автомобілістів та мотоциклістів міста. Територія має бути не проїзна, з нічним освітленням, хорошим асфальтобетонним покриттям у вигляді кола, або квадрату не менше як 150 метрів у діаметрі і у межах міста. Доступ до майданчику має бути безоплатний та цілодобовий для усіх бажаючих.
Про власну безпеку готові подбати самі.
Існуюча ж модель яку нам нав'язують, є бізнес моделлю і відстоює лише інтереси організаторів змагань.

Вашу петицію щодо будівництва або відведення існуючого паркінгу в зоні міста з нічним освітленням для зборів та проведення любительських змагань автомобілістів та мотоциклістів, розглянуто.
За результатами розгляду повідомляю наступне.
За інформацією Департаменту архітектури та містобудування міської ради, генеральним планом міста Вінниці визначена територія для проведення спортивних змагань (перегонів) в Північно-східній частині міста на Турбівському напрямку.
Відповідна територія згідно Постанови Верховної ради України від 13.05.2015р. №401-VIII «Про зміну і встановлення меж міста Вінниці і Вінницького району» включена в межі м. Вінниці.
Рішенням міської ради від 23.08.2018 р. №1309 затверджено «Порядок забудови і раціонального використання для містобудівних потреб (відмінних від садибної житлової забудови, з розміщенням об’єктів інженерно- транспортної та соціальної інфраструктури) земель та територій, які відповідно до Постанови Верховної Ради України «Про зміну і встановлення меж міста Вінниця і Вінницького району Вінницької області» від 13.05.2015р. №401-VIII увійшли в межі міста».
Даний Порядок застосовується для територій, які згідно з Постановою увійшли в межі міста при наявності розроблених та затверджених у встановленому законодавством порядку детальних планів таких територій.
Детальний план уточнює положення генерального плану та визначає планувальну організацію і розвиток частини території. Детальний план розробляється з метою визначення планувальної організації і функціонального
призначення, просторової композиції і параметрів забудови та ландшафтної організації кварталу, мікрорайону, іншої частини території міста, призначених для комплексної забудови чи реконструкції.
Станом на 03.05.2019 р. на територію в Північно-східній частині міста на Турбівському напрямку детальний план не розроблявся.
Також інформую, що відповідно до відомостей Державного земельного кадастру вищевказана для проведення змагань територія відведена з цільовим призначенням: для ведення товарного сільськогосподарського виробництва і передана у приватну власність.
Відповідно до ст. 15 Перехідних положень Земельного кодексу України до набрання чинності законом про обіг земель сільськогосподарського призначення, але не раніше 1 січня 2020 року, не допускається купівля-продаж або іншим способом відчуження земельних ділянок і зміна цільового призначення (використання) земельних ділянок, які перебувають у власності громадян та юридичних осіб для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, земельних ділянок, виділених в натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) для ведення особистого селянського господарства, а також земельних часток (паїв), крім передачі їх у спадщину, обміну (міни) відповідно до частини другої статті 37-1 цього Кодексу земельної ділянки на іншу земельну ділянку з однаковою нормативною грошовою оцінкою або різниця між нормативними грошовими оцінками яких становить не більше 10 відсотків та вилучення (викупу) земельних ділянок для суспільних потреб, а також крім зміни цільового призначення (використання) земельних ділянок з метою їх надання інвесторам - учасникам угод про розподіл продукції для здійснення діяльності за такими угодами.
Крім того повідомляю, що на території Вінницької міської ОТГ функціонує громадська організація «Федерація драгрейсінгу та дріфту», яка на належному рівні проводить тренування та змагання з автоспорту. Враховуючи суворі вимоги до організації змагань з автоспорту, особливо що стосується техніки безпеки, рекомендую Вам, з метою організації любительських змагань для автомобілістів та мотоциклістів звернутись до вищевказаної автомобільної федерації для забезпечення місця проведення змагань з автоспорту з дотриманням всіх необхідних вимог і фахового контролю.