Захист міських каштанів від шкідників

ЕКОЛОГІЯ

Ні для кого не секрет, що каштани, які ростуть на вулицях та алеях міста Вінниці, є їхньою невід'ємною окрасою та надають нашому місту неповторний колорит. Але якщо зараз, у травні місяці, милуючись каштанами, неможливо відірвати від них очей, то починаючи уже з другої половини липня і тим більше у серпні та вересні на каштани страшно дивитися — половина листя вже пожовкла, іншу половину вигриз шкідник. Називається цей шкідник мінуюча каштанова міль. Попри те, що існують засоби для захисту каштанів від молі, з року в рік це питання залишається поза увагою міської влади.
Зараз лише середина травня, тож поки що є час врятувати міські каштани від шкідника і зберегти їхній належний вигляд на серпень та вересень, врятувавши їхнє листя від пошкодження шкідником.
Тому ми, підписанти петиції, вже зараз просимо вжити заходи із захисту міських каштанів від шкідника і не повторювати помилок минулих років, коли це питання залишалося поза увагою міської влади. Від цього питання також залежить імідж Вінниці у очах гостей нашого міста, які вимушені бачити, приїжджаючи до "європейського" міста занедбане та погризене листя каштанів.

Дата створення:

Станом на 15 вересня петицію підписали 68 осіб з 350 необхідних.