+ ще 183 громади!

Світлофор та пішохідний перехід на Барському Шоссе

В зв'язку з будівництвом нового житлового району потрібно встановити на трасі Барське шосе світлофор на зупинці Стельмаха та обмежити швидкість руху примусово до мінімальної лежачим поліцейськими.

Вашу петицію щодо встановлення світлофорного об’єкту по Барському шосе в районі зупинки міського пасажирського транспорту «вул. Стельмаха», встановлення примусових обмежувачів швидкості «лежачий поліцейський» на даній ділянці Барського шосе розглянуто.
За результатами розгляду інформую.
Встановлення світлофорних об’єктів на вулично ¬– шляховій мережі міста регламентується Національним стандартом України «Світлофори дорожні. Загальні технічні вимоги, правила застосовування та вимоги безпеки».
На сьогоднішній день в районі перехрестя Барського шосе та вул. Келецької, за 350 м від зазначеного місця, облаштовано регульований пішохідний перехід через Барське шосе, який забезпечує безпечний рух пішоходів через Барське шосе.
Одночасно повідомляємо, що на даний час опрацьовується технічна можливість облаштування регульованого пішохідного переходу в зазначеному місці з вивченням технічної можливості підведення електроживлення до місця можливого встановлення даного об’єкту.
Барське шосе є однією з магістральних вулиць міста. Загальні вимоги і правила застосовування пристроїв примусового зниження швидкості дорожньо-транспортної техніки встановлює ДСТУ 4123:2006 «Пристрій примусового зниження швидкості дорожньо-транспортної техніки на вулицях і дорогах. Загальні технічні вимоги». Згідно п. 5.7 зазначеного стандарту «Заборонено встановлювати елементи примусового зниження швидкості на автомобільних дорогах загального користування поза межами населених пунктів та на магістральних вулицях».
Відповідно до вищевикладеного, для встановлення пристроїв примусового зниження швидкості дорожньо-транспортної техніки типу «лежачий поліцейський» по Барському шосе відсутні нормативні підстави.