Заборонити мотоциклістам рухатись вулицями спальних районів в нічну пору доби

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Влітку в нічний час пожвавлюється рух мототранспортих засобів. Мотоциклісти пересуваються порожніми вулицями міста на великій швидкості, створюючи при цьому дикий шум - рев моторів, свитст гальмів та ін.
Вночі особливо гучно лунає гуркіт проїжджаючих мотоциклів, що створює жахливий дискомфорт для мешканців спальних районів. Крім того, така їзда створює неабияку небезпеку для пішоходів та інших учасників дорожнього руху, оскільки водії мототранспортних засобів не дотримуються швидкісного режиму у населеному пункті, та й не завжди виконують інші ПДР.
Шляхом вирішення цієї проблеми бачу заборону пересування власникам мототранспортних засобів у нічний час з 23:00 до 7:00 години. Зокрема для цієї цілі існують дорожний знак 3.6 ("Рух мотоциклів заборонено") та табличка до нього 7.4.4 ("Час дії").
Також, закликаю патрульну поліцію, що наглядає за порядком на вулицях у нічний час, звертати більше уваги на випадки правопорушень з боку водіїв мотоциклів.
Особливу увагу раджу звернути на проспект Юності, де мотоперегони відбуваються практично щоночі.

Вашу петицію щодо заборони руху мотоциклістів в нічний час на окремих вулицях міста розглянуто.
За результатами розгляду інформую.
Згідно з вимогами статті 24 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» органи місцевого самоврядування та їх посадові особи мають діяти лише на підставі та в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією і Законами України.
Відповідно до статті 41 Конституції України «Кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, результатами своєї інтелектуальної, творчої діяльності. Громадяни для задоволення своїх потреб можуть користуватися об'єктами права державної та комунальної власності відповідно до закону».
Оскільки мотоцикл – це власність, обмеження користування ним в залежності від території може призвести до дискримінації інших законослухняних мотоциклістів, які не допускають описаних Вами правопорушень. Оскільки дороги є об'єктом комунальної власності, всі громадяни в рівній мірі мають право користуватися ними для задоволення своїх потреб, в даному випадку – транспортних.
Разом з тим, з метою профілактики зазначених в петиції правопорушень, на адресу Управління патрульної поліції у Вінницькій області направлено лист з проханням посилення контролю за дотриманням Правил дорожнього руху України мотоциклістами в нічний час.