+ ще 192 громади!

СІМ’Я, МОЛОДЬ, ДІТИ

Придбай на Новий рік ялинку в горшечку, а потім висади її в парку та зроби своє Місто і Україну кращими.
У мене двоє дітей 2 і 9 років. Кожного року до новорічних свят ми ставимо ялинку і прикрашаємо її.
Ми їдемо з старшою дочкою на ялинковий базар, вибираємо ялинку, яка подобається.
Вдома разом встановлюємо, обов’язково вставляємо низ ялинки в посудину, в яку наливаємо воду, наряджаємо її і вона радує нас до кінця свят. В минулому році вже наряджати допомагала і менша дочка.
Діти отримують багато Радості та Задоволення від святково прикрашеної лісової красуні та самого процесу наряджання, допомагаючи вішати іграшки .
Кожний день ми разом ялинку поливаємо, щоб вона не обсипалася, і вона всі Свята стоїть у нас гарна та зелена.
Але минулого року, коли ми знімали іграшки і ялинку виносили на вулицю, дочка запитала: “Тату, ми викидаємо ялинку на смітник, то це ми її вбили, знищили? Ми виходить знищили одне деревце. яке могло рости ще багато років і виділяти кисень у повітря, щоб нам краще дихалося і ми були здоровими? А потім би з неї зробили зошити, книжки чи меблі або побудували будинок.”
Я зрозумів, що в школі в нас гарна вчителька, яка прищеплює дітям Любов до природи. Але я не знав, що відповісти дочці - вона була права.
Я пообіцяв дітям, що на наступні Свята ми придбаємо ялинку в горшечку, а після Свят висадимо її десь і вона буде далі рости.
Перед купівлею ялинки, шукаючи в інтернеті адресу ялинкового базару, я знайшов інформацію, що в м. Рівне продаються ялинки в горшечках, але як їх звідти привезти?
Розмістивши інформацію про ялинку в горшечку у себе на сторінці у фейсбуці, я побачив великий інтерес моїх друзів і було багато запитань: “Де можна купити ялинку в горшечку?”
Тому вирішив звернутися до Міської Ради, щоб всі жителі м.Вінниці мали можливість придбати собі на Свята ялинку в горщику.
Прохання до Вінницької Міської Ради :
Організувати продаж ялинок в горшечках в м.Вінниця.
Організувати консультації та роз'яснення: “Як правильно доглядати за ялинкою в горшечку, щоб вона потім могла рости далі” (Дуже важливо)
Залучити лісгоспи та інші організації, які можуть взяти в цьому участь, до продажу ялинок в горшечках у Вінниці.
Залучити Вінницькі бюро ландшафтного дизайну до продажу ялинок у горшечках.
Визначити місця для торгівлі.
Оприлюднити місця для торгівлі в засобах масової інформації.
Провести промоакцію: “Придбай на Новий рік ялинку в горщечку, а потім висади її в парку та зроби своє Місто кращим”
Визначити місця для висаджування ялинок з горшечків.
Організувати свято висадження ялинок з горшечків.
Організовувати свято відвідування висадженої власноруч ялинки.
Поширити інформацію та зробити таку акцію всеукраїнською.
Зробити все, щоб дана акція переросла в звичку і всі, хто встановлює вдома ялинку до Новорічних Свят, використовували для цього ялинку в горшечку, а потім висаджували її в парку чи визначеному для цього місці .

Такою акцією ми принесемо безцінну користь Місту, Україні, .всьому Суспільству, Майбутнім поколінням, Нашій Планеті Земля.
Ми навчимо дітей берегти Природу, піклуватися про своє майбутнє, зробимо Своє Місто кращим!
Ми навчимо Дітей самостійно творити Своє Майбутнє, а не чекати, що це зробить за них хтось!
ПРОХАННЯ ДО ВСІХ: ПІДТРИМАТИ ДАНУ ПЕТИЦІЮ.
Дякую за розуміння та Підтримку.
Бажаю ВСІМ Радості на новорічні Свята та Насолоджуватися Життям.

Ваша петиція щодо реалізації ініціативи з продажу новорічних ялинок в горщиках розглянута, в зв’язку з чим повідомляємо наступне.
Виконавчими органами міської ради проводиться чітка і послідовна робота щодо реалізації інтересів, як споживачів, так і господарюючих суб’єктів у сфері торгівлі на території міста. Без уваги, традиційно не залишаються і передноворічні та різдвяні заходи та організація святкової торгівельної діяльності на території міста. Традиційно, Рішенням виконавчого комітету міської ради затверджуються місця на території міста, де суб’єкти господарювання на легальних умовах здійснюють продаж не лише новорічних прикрас та святкової атрибутики, а й штучних та живих хвойних рослин. Таким чином, торгівельну діяльність з продажу ялинок здійснюють суб’єкти господарювання приватної форми власності.
Наразі у виконавчих органів міської ради відсутні законні повноваження для примусу та впливу на суб’єктів господарювання щодо зобов’язання останніх здійснювати продаж відповідної продукції лісового господарства.
Проте, з метою реалізації запропонованої Вами ініціативи, при здійсненні погоджень та координації ведення святкової торгівлі на території міста, фахівцями виконавчих органів міської ради буде проводитись відповідна рекомендаційна робота з господарюючими суб’єктами в частині роз’яснення існуючого попиту на ялинки в горщиках та переваг від ведення даного роду торгівельної діяльності.
Повідомляємо також, що за інформацією ДП «Вінницьке лісове господарство», державні лісогосподарські підприємства вирощують новорічні ялинки на спеціальних плантаціях — шкілках або землях, де за молодими насадженнями проводяться постійні догляди протягом 5-6 років. Таким чином, існує вірогідність, що висадка дерев з горщиків, які на період новорічних свят перебували в теплих кімнатних умовах до холодного неспеціалізованого ґрунту відкритої місцевості, не призведе до нормального та повноцінного вкорінення та подальшого розвитку рослини і не принесе позитивного впливу на довкілля в кінцевому результаті.
Крім того, в галузі лісового господарства роблять усе можливе, аби задовольнити потребу в новорічних деревах і не завдавати шкоду лісу. Зокрема: на площі близько 5000 гектарів створені спеціальні плантації ялинок, де зростають 15 мільйонів штук хвойних дерев різних порід та віку. Крім того, щороку в грудні триває рубка лісу в загущених молодняках, де без шкоди для лісу можна вибрати близько 1 мільйона штук новорічних ялинок.
Таким чином, купуючи живу ялинку до новорічних свят у спеціально відведених для цього місцях, споживач не завдає особливої шкоди лісовому господарству та дикій природі загалом, а от купувати живу рослину, чи то штучну - індивідуальний вибір кожного з покупців