Запустити новий маршрут з Барського Шоссе на Залізничний вокзал

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Добиратися з Барського Шосе і з Хмельницького Шосе у центр міста та на залізничний вокзал дуже незручно. За цим маршрутом їздить тільки один маршрут трамваю, який постійно повний і їде дуже повільно. 29 маршрутка їздить тільки вдень з інтервалом 15 хвилин і завжди забита. Тому вінничанам, які живуть у самому густонаселеному районі міста, катастрофічно не вистачає нового маршруту з Барського Шосе на Вокзал. Цей маршрут буде дуже рентабельним через велику популярність серед населення. Вважаю це питання дуже актуальним, яке потрібно вирішити дуже терміново.

Вашу петицію щодо можливості запровадження автобусного маршруту з Барського шосе до Залізничного вокзалу опрацьовано.
За результатами опрацювання інформуємо.
В даний час, транспортне обслуговування мешканців Барського шосе в напрямку залізничного вокзалу здійснюється трамвайними маршрутами №4 «Барське шосе – Залізничний вокзал» (23 вагони з інтервалом руху 4-8 хв.), №6 «Вишенька – Залізничний вокзал (20 вагонів з інтервалом руху 6-8 хв.).
Разом з тим, транспортне обслуговування мешканців Барського шосе здійснює автобусний маршрут загального користування в режимі маршрутного таксі №29А «Пирогово – вул. Чехова», на даному автобусному маршруті працює 10 автобусів середньої вмістимості з інтервалом руху 10-15 хв.
Дана кількість рухомого складу та їх інтервали руху відпрацьовано та затверджено з урахуванням наявного пасажиропотоку та потреб мешканців в перевезеннях.
Одночасно повідомляємо, що всі наявні автобуси муніципального автобусного парку комунального підприємства «Вінницька транспортна компанія» задіяні в перевезеннях пасажирів на маршрутах міста, за наявності вільних автобусів буде розглядатися питання щодо їх залучення для транспортного обслуговування мешканців Барського шосе.
Враховуючи вищезазначене, запровадження автобусного маршруту з Барського шосе до Залізничного вокзалу, в даний час не планується.