+ ще 161 громадa!

Засіяти травою трамвайні колії

У Варшаві здійснили цікавий екологічний проект: трамвайні колії на кількох міських маршрутах засіяли травою. Жителі міста в захваті, а у туристів з'явилася ще одна визначна пам'ятка. Трамвай стане ще більш екологічним. Такі газони покращують естетику міста і значно зменшують шум проїжджаючих трамваїв. Також, зелені насадження поглинають потоки води, в результаті чого насичуються водою і захищають землю від ерозії. Оскільки газон — це постійно зростаючі молоді пагони трав, то кисень він виділяє з активною енергійністю. Пилу поруч з газоном стає помітно менше. І ще є дані, які підтверджують, що газон блискуче справляється з багатьма бактеріями, що перебувають у повітрі.
Пропоную засіяти травою трамвайні колії. Для початку хоча б одне зі сполучень, яке не закладене бруківкою чи асфальтом.

Вашу петицію щодо можливості влаштування трав’яного газону на трамвайних колій опрацьовано.
За результатами опрацювання інформуємо, що влаштування трав’яного газону на трамвайних коліях можливо, але на спеціально збудованій трамвайній колії чи на рейкових монолітних залізобетонних балках, що передбачає влаштування з спеціальною системою дренажних каналів з’єднаних з міською зливовою каналізацією.
При класичному влаштуванні трамвайних колій основою трамвайної колії є гравійна призма, що забезпечує дренаж крізь себе зливових та талих вод з подальшим природнім просочуванням її в грунт, яка працює в будь-яку пору року.
Одночасно повідомляємо, що інженери комунального підприємства «Вінницька транспортна компанія» постійно працюють над вивченням передового досвіду інженерних мереж та мають певні напрацювання по даному напрямку. Але в зв’язку з обмеженим фінансуванням, в даний час виконати зазначені роботи немає можливості.