ОРГАНІЗАЦІЯ ЦИВІЛІЗОВАНОГО РУХУ ПО ВУЛИЦІ ПРИВОКЗАЛЬНІЙ

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

ПЕТИЦІЯ ДО ВІННИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ПО ПЕРЕХОДУ НА ВУЛ. ПРИВОКЗАЛЬНІЙ ТА ПРОСПЕКТІ КОЦЮБИНСЬКОГО

ПОТРІБНА НЕГАЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ ЦИВІЛІЗОВАНОГО РУХУ ПО ВУЛИЦІ ПРИВОКЗАЛЬНІЙ
на перехресті вулиць Привокзальної та пр-ту Коцюбинського,
- встановлення світлофору або підземного переходу.

СКІЛЬКИ ЩЕ ТРЕБА ТЕРПІТИ І ЗАКРИВАТИ ОЧІ НА ОЧЕВИДНУ ПРОБЛЕМУ
- нерегульований перехід пішоходів біля Ж/Д-вокзалу ???
Як така ситуація може не вирішуватися багато років,
особливо в місті №1 в Україні, як Вам не соромно, вже на дворі 2017-й минає ???

Дана ПРОБЛЕМА має багато негативних НАСЛІДКІВ:
- кожен день утворюються затори,
- виникають напруження між водіями та пішоходами, та між самими водіями,
- збільшується імовірність виникнення ДТП та наїзду на пішоходів (регулярно мінімум 1-2 ДТП в тиждень на власні очі),
- мешканці та гості міста - регулярно та безконтрольно втрачають свій час в заторах,
- це перша негативна реклама для гостей нашого гарного та затишного міста

Тимчасовий (дешевий) ВАРІАНТ вирішення питання:
- встановити адаптивні світлофори з датчиками кількості та руху учасників на перехресті Коцюбинського-Привокзальна (або звичайні)
- встановити допоміжний світлофор на переході коло в'їзду/виїзду в гуртовий ринок "Привокзальний"

Повне вирішення проблеми:
- встановити підземний перехід на перехресті Коцюбинського-Привокзальна;
- встановити наземний перехід на пішохідному переході коло в’їзду/виїзду в гуртовий ринок "Привокзальний";
- встановити альтернативний автомобільний переїзд по вулиці Гонти коло Ж/Д станції Вінниця вантажна або біля вул. Янгеля - Складська, Ватутіна;
- облаштування великого багаторівневого безкоштовного паркінгу коло ринку "Привокзальний" (або його ліквідація) - ідеально на місці ринку "Папаніна", - на першому поверсі - ринок, все вище - паркінг, офіси, готель, тощо, нижче проект яким може бути даний ринок (www.project.bulgaria-burgas.ru/project-garage_12.htm)
- заборона паркування по вулиці Привокзальна та розширення її до 4-х рядів руху (після відкриття багаторівневого паркінгу)

Скажіть, до кого ще потрібно звернутися для вирішення даної проблеми,
до президента чи прем’єр міністру, дякую за увагу, з повагою Віталій.
Вибачте, що так багато символів, просто наболіло вже.

Минулі петиції по даному питанню:
"Створення підземного переходу перед перехрестям ж/д вокзалу"
http://e-dem.in.ua/vinnytsia/Petition/View/408 - термін вирішення не визначено, вважаю, що петицію від 13 липня 2016 грубо проігноровано владою.

PS: нажаль, поки готував данну петицію до публікації, менш ніж за тиждень знову трапилось кілька пригод, в т.ч. сам ледве не потрапив в одну з таких рухаючись по головній по кругу, інший водій майже не вїхав в мене зі сторони пр. Коцюбинського ігноруючи ПДР, та саме гірше, сьогодні, 14.09.2017 - вантажівка збила пішохода по вул. Привокзальній, шкода людину, яка порушила правила та потрапила під колеса за 20 метрів від "нерегульованого" переходу.
https://vn.depo.ua/ukr/vn/u-vinnici-bilya-vokzalu-vaz-na-smert-zbiv-lyudinu-20170912638671 - У Вінниці на вулиці Привокзальній загинув пішохід 12.09.2017.

Ще одне прохання, будь-ласка не потрібно писати про брак коштів:
«Однак, у зв’язку з обмеженням фінансування, спрогнозувати час і строки будівництва … неможливо»
- так як останнім часом коштів на капітальні проекти та ремонти доріг виділяються не малі (тільки нові світлофори встановили на Коріатовичів, Соборній, Першотравневій), і навіть якщо у Вас дійсно брак, то я впевнений, що більшість свідомих водіїв зможуть заради встановлення світлофору, які кожен день стоять в заторах, знайти для Вас по 20-50 грн для термінового вирішення даного питання.
Скільки ще потрібно людських жертв та років страждань?
Скільки по Вашому коштує чергове людське життя, на яке як завжди не вистачає коштів у бюджеті міста?
Дякую за увагу.

Вашу петицію щодо встановлення світлофорного об’єкту на перехресті вулиці Привокзальної – просп. Коцюбинського опрацьовано.
За результатами опрацювання інформую.
На сьогоднішній день проблемним питанням в організації дорожнього руху по вул. Привокзальній є постійний рух пішоходів через дану вулицю від ринку «Привокзальний» в напрямку Центрального ринку та в зворотньому напрямку, що створює затори в русі транспорту на зазначеній вулиці.
З метою покращення стану безпеки дорожнього руху на вулично-шляховій мережі міста, рішенням Вінницької міської ради від 26.12.2012 №1091, затверджено Програму з підвищення безпеки дорожнього руху та заходів, спрямованих на вдосконалення дорожніх умов на вулицях м. Вінниці на 2013 – 2017 роки, відповідно до якої визначено пріоритети щодо першочергового встановлення світлофорних об’єктів на вулично-шляховій мережі міста. Зазначеною Програмою передбачено встановлення світлофорного об’єкту на перехресті просп. Коцюбинського – вул. Привокзальна. Але в зв’язку з обмеженістю планових показників дохідної частини міського бюджету на 2017 рік, встановлення світлофорного об’єкту на зазначеному перехресті не включено в план робіт на поточний рік.
Облаштування світлофорного об’єкту на зазначеному перехресті буде виконано в наступні роки по мірі фінансування та дасть змогу значно покращити стан безпеки дорожнього руху та пропускну спроможність вулиці Привокзальної.