Встановити світлофор на пішоходному переході по вул. Соборній біля школи-гімназії № 2

Необхідно встановити світлофор на пішоходному переході по вул. Соборній біля школи-гімназії № 2.
Склідність переходу, особливо для батьків з дітьми і безпосередньо для дітей, людей похилого віку, та й взагалі для будь-кого, полягає в тому, що водії просто ігнорують пішоходів. В двох напрямках руху рухається по два ряди машин. І, навіть, якщо перший ряд зупинився, починаєш переходити, а наступний ряд - найчастіше не зупиняється, взагалі - проноситься просто поруч. І стоїш, не знаючи, чи повертатись, чи на свій ризик йти вперед.
Враховуючи, що поруч школа і парк, куди ходить велика кількість людей з дітками, такий стан речей є недопустимим.
Зрозуміло, що світлофор в цій частині вулиці не може бути з кнопкою, а, можливо, із таймером зворотнього відліку.

Вашу петицію щодо встановлення світлофорного об’єкту по вул. Соборній в районі перехрестя з вул. Хлібна опрацьовано.
За результатами опрацювання інформую.
На сьогоднішній день для переходу через вул. Соборну в районі перехрестя з вул. Хлібна облаштовано нерегульований пішохідний перехід, який дозволяє безпечний рух пішоходів через дану вулицю, в тому числі учнів ЗОШ №2.
«Програмою з підвищення безпеки дорожнього руху та заходів, спрямованих на вдосконалення дорожніх умов на вулицях м. Вінниці на 2013 – 2017 роки», затвердженою рішенням Вінницької міської ради від 26.12.2012 №1091, виходячи з вимог нормативних документів визначено пріоритети щодо першочергового встановлення світлофорних об’єктів на вулично – шляховій мережі міста. Зазначеною Програмою встановлення світлофорного об’єкту по вул. Соборній в районі перехрестя з вул. Хлібна не передбачено.
Одночасно повідомляємо, що для встановлення світлофорного об’єкту на зазначеному перехресті відповідно до Національного стандарту України «Світлофори дорожні. Загальні технічні вимоги, правила застосовування та вимоги безпеки» відсутні необхідні нормативні умови.