Зміна схеми руху по маршруту 12а "Західний автовокзал - Сабарів"

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Пропонується змінити схему руху по маршруту 12а "Західний автовокзал - Сабарів" з додатковим заїздом маршрутних таксі до м-рну "Академічний", що дозволить мешканцям даного мікрорайону без ускладнень дістатись до м-рну Вишенька, Обласної лікарні, ВНТУ та Західного автовокзалу. Це не потребує залучення додаткових коштів та покращить транспортні умови. Додатково пропонується збільшити кількість мікроавтобусів по даному маршруту.

Вашу петицію щодо можливості внесення змін до схеми руху автобусного маршруту загального користування в режимі маршрутного таксі №12А «Західний автовокзал – Сабарів» опрацьовано.
За результатами опрацювання інформуємо.
В даний час, з метою покращення транспортного обслуговування мешканців мікрорайону «Академічний» запроваджено автобусний маршрут загального користування в звичайному режимі руху №22 «мікрорайон Академічний – Залізничний вокзал», на даному автобусному маршруті працює 2 автобуси з інтервалом руху 30-60 хв.
Крім того, транспортне обслуговування мікрорайону «Академічний» забезпечується автобусним маршрутом загального користування в режимі маршрутного таксі №5А «П’ятничани – с. Шкуринці» (працює 8 автобусів з інтервалом руху 7-10 хв.).
Дана кількість рухомого складу, схеми руху, їх інтервали руху відпрацьовано та затверджено з урахуванням наявного пасажиропотоку та потреб мешканців в перевезеннях.
Разом з тим повідомляємо, що автобусний маршрут №12А «Західний автовокзал – Сабарів» здійснює перевезення мешканців мікрорайону «Сабарів», внесення змін до схеми руху даного автобусного маршруту, а саме заїзд до мікрорайону «Академічний» спричинить скарги та нарікання мешканців мікрорайону «Сабарів».
Враховуючи вищезазначене, внесення змін до схеми руху автобусного маршруту загального користування в режимі маршрутного таксі №12А «Західний автовокзал – Сабарів», є недоцільним.
Одночасно повідомляємо, що всі наявні автобуси муніципального автобусного парку комунального підприємства «Вінницька транспортна компанія» задіяні в перевезеннях пасажирів на маршрутах міста, за наявності вільних автобусів буде розглядатися питання щодо їх залучення для транспортного обслуговування району «Академічний».