+ ще 141 громадa!

Впровадження у Вінниці автоматизованої системи керування дорожнім рухом «Зелена хвиля»

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Пропоную почати впроваджувати у Вінниці автоматизовану систему керування дорожнім рухом («зелену хвилю», «зелений коридор»).
«Зелена хвиля» — це робота світлофорів у режимі, під час якого зелене світло горить на всій вулиці, чим дозволяє транспорту максимально швидко проїжджати відрізок, а не їхати від перехрестя до перехрестя, чекаючи своєї черги на світлофорі. Щоб без зупинок на світлофорах проїжджати вулицю, потрібно тільки дотримуватися встановленої швидкості.
Така система вже з’являється у інших містах України, зокрема, у Кривому Розі, Дніпрі, Києві.
Важливим елементом функціонування такої системи є спеціальні табло, на яких з’являється рекомендована для водіїв швидкість руху. Дотримуючись таких рекомендацій, водії зможуть швидше доїжджати з точки А до точки В, не зупиняючись на світлофорах. А також не порушуючи встановлений швидкісний режим, згідно ПДР.

Вашу петицію щодо впровадження в м. Вінниці автоматизованої системи керування дорожнім рухом «зеленої хвилі» опрацьовано.
За результатами опрацювання інформуємо.
Поняття «зелена хвиля» є однією із основних функцій та принципів роботи автоматизованої системи керування дорожнім рухом (АСКДР), тобто без її впровадження неможливо скоординувати роботу світлофорних об’єктів на окремо взятій вулиці.
Роботи по впровадженню автоматизованої системи керування дорожнім рухом у м. Вінниці розпочато з прокладання волоконно-оптичних мереж, але на даний час не закінчені в повному обсязі.
Зазначені роботи на вулично-шляховій мережі міста будуть продовжуватись.
Після впровадження автоматизованої системи керування дорожнім рухом буде розглядатись можливість запровадження «зеленої хвилі» на окремих магістральних вулицях міста.

Петицію підписали 381 особа з 350 необхідних.