+ ще 153 громади!

Врятуйте тварин! Вони потребують нашої допомоги.

Проблема стосується притулку для тварин «Планета», на утриманні якого перебуває більш як 600 тварин. Ситуація в притулку критична, собакам не вистачає їжі, дров для її приготування, коштів на лікування хворих тварин.
Територія притулку в жахливому стані потребує ремонту, на сьогодні там холодно, волого, темно.., не має приміщення для перетримки цуценят на карантині. Собаки не померли голодною смерттю, тільки тому, що в місті є не байдужі люди, які допомагають хто чим може. Та самої лише допомоги від громадян не вистачає, щоб утримати таку кількість собак, тим більш, що їх кількість в притулку зростає. Безпритульних тварин чи таких що втратили господаря, звозять в притулок, часто в жахливому стані, виснажених та хворих.
З приводу фінансування притулку вже була складена петиція , відповідь стосовно неї надана 23 листопада 2017 року. В відповіді, виконавчий комітет, повідомив про завершення будівництва нового притулку, хоча як це покращить ситуацію невідомо, коштів на утримання собак тобто харчування знову не передбачено. Виходить так, що будують новий концтабір!
В відповіді виконавчий комітет посилається на Закон України «Про захист тварин від жорстокого поводження», але все ж схоже на те, що міська рада не поділяє гуманне ставлення до тварин і допускає страждання ні в чому не винних створінь які потерпають від знущань на вулиці: по них стріляють, труять, розставляють капкани… А потім в притулку також не отримують належного догляду та милосердя.
Тому переконливо прошу, виконавчий комітет міської ради переглянути своє рішення і передбачити кошти на утримання притулку. Посилання на відсутність коштів виглядає сумнівно, так як тільки на видалення дерев і на їх варварську обрізку виділено 7 млн. гривень, а також на сумнівні проекти, що не завжди йдуть на користь місту та покращують його вигляд..
Я розумію, що облаштування міста є важливою передумовою для визнання Вінниці як найкомфортнішого міста для проживання, але ігнорування проблеми стосовно безпритульних тварин та кинутого напризволяще притулку, не робить честі міські владі. Нехай Вінниця і в цьому питанні, буде взірцем та прикладом для інших міст!
Вам будуть однаково вдячні мешканці Вінниці, ті хто не бажає бачити безпритульних тварин на вулицях міста з причин безпеки та вінничани які опікуються знедоленими тваринами, в котрих болить душа за тих хто страждає.

І не забувайте, що тварини стали безпритульними через безвідповідальність людей, тому карайте людей, а не собак та котів!

P.S. Маючи нагоду, хочу подякувати виконавчому комітету, за реагування стосовно солі на тротуарах, цим рішенням ви покращили екологічну ситуацію в місті та якість життя мешканців Вінниці.

З повагою, Руслана Кравченко.

Ваша петиція на сайт міської ради, щодо допомоги притулку благодійної організації «Вінницький обласний благодійний фонд захисту тварин «Планета», опрацьовано виконавчим комітетом Вінницької міської ради.
Благодійна організація «Вінницький обласний благодійний фонд захисту тварин «Планета» - є місцевою благодійною організацією, яка здійснює господарську діяльність, спрямовану на виконання її статутних цілей та завдань. Благодійна організація є самостійною у прийнятті господарських рішень.
На виконання заходів «Програми охорони тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин у м. Вінниці на 2013-2020 рр.» та «Програми регулювання чисельності тварин гуманними методами в м. Вінниці на 2016-2020 рр.», міською радою з 2010 року надається фінансова підтримка вищезазначеній благодійній організації. За весь період надання фінансової підтримки 2010-2018рр., (станом на 26.02.2018р.) даному благодійному фонду з міського бюджету профінансовано 1418,390тис.грн. Крім того, бюджетом на 2018 рік включені видатки в сумі 250,535тис.грн., з них 51,000тис.грн. вже профінансовано.
З приводу будівництва муніципального притулку, повідомляю Вам, що системна робота даного притулку, основним напрямком діяльності якого буде масова стерилізація безпритульних тварин, робота з освіти населення та ведення системи обліку, реєстрації тварин, призведе до певного соціального і економічного ефекту, а саме:
- значного зменшення безпритульних тварин на вулицях міста;
- підвищення рівня безпеки і комфортності життя людей;
- сформувати сучасне гуманне ставлення до тварин, які проживають поруч з людиною;
- покращення естетичного вигляду та епізоотичного стану міста;
- зниження витрат на епідеміологічні заходи і лікування населення;
- зниження аварійності на дорогах;
- підвищення іміджу міста за рахунок дотримання вимог міжнародних стандартів поводження з домашніми тваринами.
Крім того, кошти, які передбачені в міському бюджеті на надання фінансової підтримки МКП «Вінницязеленбуд» на реалізацію заходів «Програми регулювання чисельності тварин гуманними методами в м.Вінниці на 2016-2020 рр.», будуть спрямовані для проведення витрат, пов’язаних з роботою Муніципального притулку для тварин, а саме на:
 заробітну плату працівників;
 нарахування на заробітну плату;
 придбання предметів, матеріалів, обладнання, інвентарю, в тому числі медичного інвентарю, меблів, канцелярських товарів та інших;
 придбання продуктів харчування, медикаментів, дезінфікуючих засобів, перев’язувальних матеріалів та засобів;
 придбання спеціального одягу;
 придбання програмного забезпечення та послуг з його обслуговування;
 оплата комунальних послуг та енергоносіїв;
 оплату інших послуг (крім комунальних), в тому числі ветеринарних;
 видатки на відрядження;
 ремонт приміщень, основних засобів, обладнання;
 сплату податків та зборів, обов’язкових платежів відповідно до чинного законодавства;
 інші видатки.
Враховуючи вищезазначене, ствердження, щодо ігнорування проблеми існування безпритульних тварин місцевою владою є безпідставні.
Щиро дякуємо Вам за активну участь у життєдіяльності міста. Тільки спільними зусиллями ми зможемо зробити наше місто кращим та успішнішим.

Петицію підписали 364 особи з 350 необхідних.